STK'lardan  ABD'ye Kudüs kınaması

Güncelleme Tarihi:

STKlardan  ABDye Kudüs kınaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 13:11

STK'lardan  ABD'ye Kudüs kınaması

Haberin Devamı

KAYSERİ (DHA)- KAYSERİ'deki   odalar ve sivil toplum örgütleri Amerika'nın Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesine tepki gösterdi.
Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi ve  TÜMSİAD yaptıkları  yazılı açıklamalarla ABD’nin, Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesinin kabul edilemez olduğunu ifade ederek, bu karara tepki gösterdiklerini ve kınadıklarını söylediler.
KTO Başkanı  Mahmut  Hiçyılmaz, Filistinli Müslümanların İsrail Devleti tarafından acımasızca öldürüldüğünü, insanlık dışı uygulamalara maruz bırakıldığını hatırlatarak, “Birleşmiş Milletlerin aldığı kararlar ile İsrail’in toprağı sayılmayan Kudüs’ün statüsünün değiştirilmeye çalışılması hiçbir hukuki dayanağı olmayan bir harekettir. Alınan kararlar, semavi dinlerin kutsal şehri Kudüs’ün, Filistin’in başkenti olması gerçeğini örtemeyecektir. ABD’nin aldığı Kudüs kararını kınıyoruz” dedi.  Hiçyılmaz, “Müslümanların kanayan yarası olan Kudüs’ün işgal altında tutulmasına tüm dünyanın tepki vermesi gerekmektedir. Bu yalnızca Müslümanların değil, tüm insanlığın meselesidir. Uluslararası hukukun hiçe sayıldığı Filistin meselesinde tarafını ortaya koyan ABD, İsrail’in en büyük emellerinden birine verdiği desteği geri çekmelidir” diye konuştu. Başkan Hiçyılmaz, “Biz Müslümanlar olarak, var gücümüzle bu zulmün karşısında duracağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Kudüs, Müslümanların kırmızı çizgisidir’ şeklindeki ifadelerini, bölgedeki sorunları daha derinleştirecek adımların atılmaması konusundaki ikazını destekliyoruz” ifadelerini kullandı.
KUDÜS HEPİMİZİN ORTAK DEĞERİDİR VE VAZGEÇİLEMEZ
Organize Sanayi Odası Başkanı Tahir Nursaçan'da  yaptığı yazılı açıklamada ''ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını ve talihsiz açıklamalarını şiddetle kınıyor ve reddediyoruz.  Öncelikle belirtmek isterim ki “Kudüs tarihi, dini ve hukuki açıdan İsrail'in başkenti ilan edilemez. Bu uluslararası mevzuata aykırı bir durum”. ABD’nin bu provokatif, boş ve hiçbir değer ifade etmeyen kararı, Filistin’in başkenti Kudüs olduğu gerçeğini asla değiştirmeyecektir. Bölgede barış ve istikrar bakımından olumsuz yansımaları olacak bahse konu karar, barış zeminini tamamen yok etme riski taşımaktadır. Tüm Müslümanlar için hassasiyet arz eden bu meselede İslam dünyasının ortak tavır sergilemesinin son derece önemli olduğuna inanıyoruz.'' ifadelerini kullandı. Nursaçan, sözlerini şöyle tamamladı :
''Sonuç olarak bu maksatlı karar uluslararası hukuk ve ilgili BM Kararlarının açık bir ihlalidir. Zira Kudüs’ün İsrail tarafından ilhakı uluslararası toplum ve BM tarafından reddedilmiştir. ABD’nin tek başına aldığı bu karar, uluslararası hukukun değil, oldubittilerle, gücün hukukunun öne çıktığı kabul edilemez bir durumdur. Bilinmelidir ki; Kudüs nice Peygamberin hatırasını barındıran bir İslam şehridir. Kudüs, tarihten beri, farklılıklar içinde bir arada yaşama tecrübesinin en muhteşem örneğidir.  Bu nedenle; Kudüs hepimizin onuru, şerefi ve ortak davasıdır. Onu korumak için hepimiz gece gündüz çalışmak zorundayız. Bu bizim öncelikle imanımıza ve insanlığa olan görevimizdir. ''
TÜMSİAD’TAN KUDÜS KARARINA SERT TEPKİ
TÜMSİAD Kayseri Şube Başkanı Nusret Uğurlu, ‘’Kudüs Filistin’dir, mukaddestir ve Müslümanlarındır. Ne biz ne de İslam âlemi bu kararı asla kabul etmeyeceğiz’’ dedi. ABD Başkanı Trump Müslüman coğrafyada büyük tepki doğuracak Kudüs açıklamasını Beyaz Saray’da yaptı ve ABD’nin Kudüs’ü resmen İsrail’in başkenti olarak tanıdığını açıkladı. Trump, Tel Aviv’deki ABD Büyükelçilik binasının Kudüs’e taşınması için gerekli emri verdiğini söyledi. Müslüman dünyası bu karara büyük tepki gösterirken, alınan kararın Ortadoğu barışının altına dinamit koymakla eşdeğer olduğu vurgusu yapıldı. Karara sert tepki gösteren TÜMSİAD Kayseri Şube Başkanı Nusret Uğurlu “ABD Hükümeti’nin Kudüs açıklaması apaçık bir hatadır. Bu hatadan bir an önce dönülmelidir. Kudüs haremimiz, ilk kıblemiz, ikinci mabedimiz, her şeyiyle Filistin’in ve Müslümanlarındır. Böyle bir durum asla kabul edilemez!’’ açıklamasında bulundu.
FOTOLU

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!