STK'lar Gözyaşı'nın ailesine destek oluyor

Güncelleme Tarihi:

STKlar Gözyaşının ailesine destek oluyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 14:22

- İdlib'te varil bombası nedeniyle yaralanan Nasır'ın 5 yaşındaki kızı Gözyaşı'nın "Benim gözlerimi alıp babama verin" sözleri üzerine harekete geçen sivil toplum kuruluşları, aileye her türlü desteği veriyor

Haberin Devamı

HATAY (AA) - Suriye'de rejim birliklerinin saldırısında varil bombası nedeniyle yaralanan babası için "Gözlerimi alıp babama verin'' diyen 5 yaşındaki Gözyaşı'nın feryadına, sivil toplum kuruluşları ve birçok hayırsever kayıtsız kalmadı.

İdlib kentinde atılan varil bombası nedeniyle iki bacağını, sağ el parmaklarını, görme ve işitme yetisini kaybeden 27 yaşındaki Mamun Halid Nasır, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın girişimiyle ameliyat ettirilerek duymaya ve görmeye başladı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gözyaşı'nın artık daha mutlu olduğunu söyledi.

Nasır'ın Gaziantep'te özel bir hastanede ameliyat olduğunu anımsatan Karacaoğlu, "Kısa süre içinde kardeşimizin gözleri açıldı. Şimdi o, küçük kızını görüyor. Bir kulağı duyuyor. Diğer kulağının da duyması için tedavisi sürüyor" dedi.

- Aileye yardımlar

Haberin Devamı

Nasır'ın 5 yaşındaki kızı Gözyaşı'nın "Gözlerimi alıp babama verin'' ifadelerinin yer aldığı haber üzerine harekete geçen İHH, Beşir Derneği, Said Yardım Derneği, Gezgin Gurmeyiz Bloku, Tut Elimi Derneği ile Türk Hava Gönüllüleri Yardım Kulübü ve adının açıklanmasını istemeyen hayırseverler, Gözyaşı'nın ailesine destekte bulundu.

Aileye, nakdi desteğin yanı sıra gıda, soba, kıyafet, ev eşyası, halı, kömür ve yatak yardımı yapıldı. Dernekler aracılığıyla aileye düzenli kira desteği de sağlanıyor.

Said Yardım Derneği sorumlusu Yasin Cemiloğlu, küçük Gözyaşı'nın hikayesinin kendilerini çok etkilediğini belirterek "Dernek olarak biz de kardeşimizin yanında olduk. İnşallah, en kısa sürede eski günlerine döner. Elimizden gelen yardımları yapmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Beşir Derneği Reyhanlı temsilcisi Hasan Zelka da Gözyaşı'nın ihtiyaçlarını gidermeye devam edeceklerini ifade etti.

Merkezi İsviçre'de olan Tut Elimi Derneği, Gezgin Gurmeyiz Bloku ve Türk Hava Gönüllüleri Yardım Kulübü, aileye gıda ve kira desteği sağlıyor.

Gezgin Gurmeyiz Bloku'nun editörü Turgut Tunç, haberin ardından harekete geçecek aileye ulaştıklarını aktararak "Gözyaşı'nın hikayesi, bizleri derinden etkiledi. Ailemize gıda ve kıyafet yardımlarımız oldu ve olacak. Ayrıca her ay düzenli olarak kendi adlarına açtıkları hesaplarına kira desteği sağlanacak. Minik kızımızın her türlü ihtiyacını giderme noktasında çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Haberin Devamı

Geçirdiği başarılı ameliyatların ardından görmeye ve duymaya başlayan Nasır'ın kızı Gözyaşı, babasının ayağa kalkacağı günleri bekliyor.

Reyhanlı Furkan Anaokulu'na başlayan Gözyaşı, gelecekte doktor olmak istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!