Stil sahibi zamansız ürünler

Habitat 1964’te İngiltere’de ilk mağazasını açtıktan sonra hızla tüm dünyaya yayıldı. Modern ev mobilyası ve aksesuvarının dünyadaki öncülerinden kabul ediliyor.

Türkiye’deki ikinci mağazalarını da geçen hafta Kanyon’da açtılar. Bin metrekarelik mağazada 3 bin 500’e yakın çeşitte 40 bin ürün satışa sunuldu. Bu vesilesiyle Türkiye’ye gelen markanın kreatif direktörü Theo Williams’la dekorasyon trendlerini konuştuk

İngiliz kökenli Habitat markasının global şöhrete ulaşmasının sırrı ne?
- Habitat’ta herkes için bir şey var. Başarımız tasarımdaki bu eşsizliğe ve dünyanın dört bir yanındaki tedarikçilerimizden en iyi materyalleri ve nihai ürünleri temin etmeye yönelik çalışma biçimimize dayanıyor. Stil sahibi zamansız ürünleri güncel trendlerle harmanlıyoruz.

Ev dekorasyon ürünlerinde moda ne kadar sürede değişir?
- Moda sadece renk ve desen değil, biçim olarak da sürekli değişiyor. Yılda iki sezonumuz var: İlkbahar- yaz ve sonbahar-kış. Böylece renk ve desenlerimizi modaya göre güncelleme fırsatı buluyoruz. Ancak bunlar çekirdek ürünlerimiz üzerine ilave ediliyor. Çekirdek ürünlerimiz şık ve modası geçmeyen, ömrü modadan uzun ürünler. Koleksiyonlarımız müşterilerimize evlerinin görünümünü son moda trend ve renkleri taşıyan tekstil ve aydınlatma ürünleri ve dekoratif aksesuvarlarla güncelleme olanağı veriyor. İçindeki her şeyi değiştirmeden evinizi güncel hale getirebilirsiniz.

EKLEKTİK KARIŞIM MODASI

Farklı ülkelerdeki kültürel farklılıkları nasıl yönetiyorsunuz?
- Faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde, düzenli olarak bir araya geldiğimiz perakende ofislerimiz var. Bu ofisler kendi pazarlarında tutulan renkler, trendler ve malzemeler konusunda bize bilgi veriyor. Tasarımcı ekibimiz de düzenli seyahat ederek kültürel etkinliklere katılıyor.

Biraz da bu seneki dekorasyon modasından bahsedebilir miyiz?
- Bizim için 2011’de benzersizlik ve eklektik bir karışım geçerli. İngiltere’nin ilham verdiği nostaljik duygular modern bir hale dönüştürülüyor. Avrupa’dansa Akdeniz koyu renkler, dokuma ve pişmiş toprak gibi dokunsal özelliğe sahip malzemelerle ilham veriyor.

Mobilyalarda ve objelerde yeni teknolojiler neler?
- Sürdürülebilir malzemeler ve daha çevre dostu ürünler. Örneğin enerji verimliliği daha yüksek ampuller ve aydınlatma teknolojisi kullanmayı planlıyoruz.

ÖZEL BÖLÜMLER TASARLADILAR

Habitat, yeni mağazası için ‘This is my Habitat’ adlı özel bir sergi hazırladı. Sergi için Begüm Kütük&Erdil Yaşaroğlu, Bennu Gerede, Bettina Machler, İnci Türkay, Murat Pilevneli, Sibel Kutman ve Ümit Ünal, Habitat ürünleriyle beğenilerine göre özel köşeler tasarladı. Ocak sonuna kadar görülebilecek sergideki ünlüler işlerini anlattı:
Murat Pilevneli: Mevsim kış, ben de iç mekan bitkileriyle bir kış bahçesi tasarladım. Muntazam olmasın, yaşanmış ve sıcak olsun istedim. Yoksa güncel tarzda asker gibi tek tip, heykelsi bitkiler, saksılarla işi yapar, siyah giyer, jöle sürer, gururla pozumu verebilirdim ama ben olmazdı!
Bennu Gerede: Seçim yaparken şarap bardaklarına kadar kendi ofis ortamımı yansıtmaya çalıştım. Aydınlatmada en çok önem verdiğim şey ambiyans ışığı. Işık seçimimi az ve öz tuttum, ruhumu yansıtmak için yeterli olacaktı.
İnci Türkay: Habitat, bir organizmanın yaşadığı ve geliştiği yer. Demek ki, bir insanın yaşamına gelişimine katkıda bulunacak bir sürü çılgın ve eğlenceli fikir var içeride. Tasarım, dekorasyon ve ev için idealize edilebilecek her şey beni çok heyecanlandırır. Hele işin içine çocuk girince daha da keyifli olur. Habitat’taki en güzel taraf koleksiyonun tasarımcıların yazdığı hikâyeleri çocukların yaşam alanlarına yansıtması.

DEKO-ÖNERİ
Doğayla dost evler


Evlerinizi geri dönüşüm sistemiyle işlenip yeniden kullanılabilen ürünlerle dekore edebilirsiniz. Üstelik estetik ve konforu sağlamak da mümkün. Mimaride doğa dostu bir yaşam sürmek için önce enerji kaynaklarını doğru kullanmak gerek. Bunun bir en kolay çözümü, güneş enerjisinden yararlanmak. Günümüzde bir evin aydınlanma, ısınma ve sıcak su gibi ihtiyaçlarının tümü güneş enerjisiyle sağlanabilir.

ÇIKIYOR
* Üzerine tebeşirle not yazılan kara tahtalar

İNİYOR
* Mantar panolar

O’NUN EVİNİN VAZGEÇİLMEZLERİ
Emre Ergani (İşletmeci)

* Televizyon koltuğum
* Çalışma masam
* Projeksiyon cihazım
* Bilardo masam
Yazarın Tüm Yazıları