Stat sözümüzün arkasındayız

Güncelleme Tarihi:

Stat sözümüzün arkasındayız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2012 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın, “İzmir’e iki stadyumu da biz yapacağız” açıklamasına “teşekkürlü” yanıt verdi.

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın, “İzmir’e iki stadyumu da biz yapacağız” açıklamasına “teşekkürlü” yanıt verdi. Bundan önce Ankara’ya giderek stat için iki teklif götüren Kocaoğlu, Bakan Kılıç’ın açıklamalarıyla ilgili Hürriyet Ege’ye değerlendirmede bulundu.
En son 25 gün önce Ankara’da Bakan Suat Kılıç’la görüştüğünü hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Tabii ki İzmir’e ya da Türkiye’nin herhangi bir yerine stat yapılması konusunda söz sahibi Gençlik ve Spor Bakanlığı’dır. Bakanlık izin verdiği taktirde yapılır. Biz de Sayın Bakan’ı iki kere ziyaret ettik. En son da yaklaşık 20-25 gün önce görüştük. İki teklif götürdük. ‘Örnekköy’deki stadın ya arazi tahsisini yapın, ihaleye çıkma ve proje iznini verin biz yapalım ya da ortak inşa edelim’ dedik. Bakanlığa devretmek üzere diye de beyan ettik. Sayın Kılıç, bakan olduktan sonra ilk kez İzmir’e geldi. Sanırım yaptığı incelemeler üzerine Ankara’da çalışacak ve bir karar varacak. Eğer, ‘Büyükşehir’in yapmasına gerek yok’ derse söyleyecek bir şeyimiz olmaz. Hem İzmir halkı hem de Büyükşehir olarak kendisine teşekkür ederiz” dedi.

Haberin Devamı

Kocaoğlu, Örnekköy’e stat yapmak konusunda ısrarcı olup olup olmadıklarıyla ilgili ise şunları söyledi: “Sayın Bakan’ın kafasında iki stat var. Kafası netleştikten sonra durum değerlendirmesi yaparız. Eğer bu iki stat Örnekköy’de olmazsa biz yine orasıyla ilgili verdiğimiz sözün arkasındayız. Örnekköy’de bir stata ihtiyaç var. Zaten daha önce de karar vermişiz. Seçim beyannamemize de koymuşuz. Bakanlıkla görüşürüz, arazi için izin verirlerse  Örnekköy’e stat yapmaya hazırız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!