Star Wars yine bir rekora imza attı

Güncelleme Tarihi:

Star Wars yine bir rekora imza attı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2015 22:52

Star Wars serisi nam-ı diğer Yıldız Savaşları sinema tarihinde bir film serisi olmaktan çok daha fazlasıdır. Star Wars sinema tarihinde efsane haline gelen bir mit boyutundadır. Yıldız Savaşları Filmleri, George Lucas tarafından tasarlanmış ve serinin ün kazanması ile birlikte ilerleyen yıllarda bir bağımlılık haline gelmiş ve pop kültüründe yerini almıştır. Böylece film serisinin çizgi romanları, bilgisayar oyunları ve televizyon yapımları ortaya çıkmıştır. Peki Star Wars filmlerinin sonuncusu nasıl bir etki yarattı? Bu sorunun cevabı haberin detaylarında...

Haberin Devamı

Star Wars yine bir rekora imza attı

Filmin Konusu

Star Wars film serisinin beğenilmesi üzerine devam filmleri de çekilmeye başlandı. Star Wars; temelinde insanlık tarihi kadar eski olan iyi ile kötünün savaşlarını konu edinmektedir. Galaksiler arası savaşları anlatan filmde Jedi’ler güçlerini iyiye kullanırken, karanlık tarafa geçmiş olan Sith’lerin iktidar mücadeleleri beyazperdeye aktarılmıştır.

Yıldız Savaşları: Güç Uyanıyor Büyük Bir Uyanışı Simgeliyor

17 Aralık 2015 tarihinde ülkemizde gösterime giren film; 100 milyon dolarlık gişe hasılatı ile rekoru elinde bulunduran ‘Harry Potter And The Deathly Hallowa’ filmini solladı. Filmin açılış gişesinde bile 57 milyon dolar gelir elde edildiğini kamuoyuna açıklayan yapım şirketi, filmin dünya çapındaki gişe hasılatının ise 157 milyon dolar olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Star Wars Çılgınlığı Giderek Yayılıyor

Star Wars 7 filmi; lisanslı ürünler ile büyük bir kazanç elde edecek gibi görünüyor. Bir yıl içerisinde Yıldız Savaşları lisanslı ürünlerinden toplam 3 ile 5 milyar dolar arasında gelir elde edilmesi tahmin ediliyor. Ayrıca Disney şirketinin yalnızca ABD’de değil diğer ülkelerde de Star Wars oyuncakları üretip ihraç edeceği gelen son bilgiler arasında.

Beyaz Saray’da Bile Star Wars Konuşuluyor

Barack Obama’da yaptığı açıklamalar ile büyük bir Star Wars fanı olduğunu gösteriyor. Obama, son yaptığı basın toplantısını ‘Star Wars'a gitmem gerekiyor’ diyerek bitirdi. Ayrıca Beyaz Saray basın sözcüsü Josh Earnest, Obama’nın düzenlediği basın toplantısının arkasından aynı salonda Star Wars robotu kostümlü insanlar ile basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında ise Earnest, robotlar ile hatıra fotoğrafları çektirdi.

 

BAKMADAN GEÇME!