Star TV'den iki yeni dizi

Güncelleme Tarihi:

Star TVden iki yeni dizi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2008 00:00

Star Tv'de bu akşam iki yeni dizi ekrana gelecek.

Haberin Devamı


Bir Varmış Bir Yokmuş:
Yönetmenliğini Bülent İşbilen'in üstlendiği dizide Ahmet Mekin, Onur Ünsal, Şahika Koldemir başrolde. 20.00 STAR TV
Son Bahar:
Yönetmenliğini Nihat Durak'ın üstlendiği, başrollerini Erkan Petekkaya ve Ayça Varlıer'in paylaştığı "Son Bahar", ikinci bölümüyle ekranda. Bu bölümde Galip asansörde fenalaşan Sabiha’yı şaşkın bakışlar arasında kucaklayarak revire taşır. 22.00 STAR TV

Bu sonbahar Sabiha ile Galip’in aşkı konuşulacak

İlk bölümü geçtiğimiz hafta Star TV’de yayınlanan ve izleyicinin beğenisini kazanan "Son Bahar"ın başrol oyuncuları Erkan Petekkaya ve Ayça Varlıer, uyumlu bir ikili oluşturdu. "Erkan’la bu dizi sayesinde tanıştık ve kimyamız tuttu" diyen Varlıer, dizinin de tutacağından emin.

n "Son Bahar", başrol oynadığınız ilk yapım. Nasıl geldi bu teklif size?

Ayça Varlıer:
"Gümüş" dizisi ve "Hisseli Harikalar Kumpanyası"ndan dolayı tanınıyorum. Bu bu rol için de beni uygun görmüşler. Senaryoyu okuduğumda çok beğendim ve kabul ettim.

n Canlandırdığınız Sabiha karakteri nasıl biri? "Gümüş" dizisindeki rolünüzle benzer yanları var mı?

- İkisi de çok farklı karakterler. Sabiha, 18 yaşında evlenmiş, çocuk sahibi olmuş ve ayakta durabilmek için senelerce mezbahada çalışmış bir kadın. Bütün zorluklara rağmen ayakta kalmayı başarmış. Bu nedenle "Gümüş" dizisindeki rolümle uzaktan yakından alakası yok.

n "Gümüş"ten sonra tiyatroya ağırlık verdiniz. Özlemiş misiniz setleri?

- Gerçekten çok özlemişim. Dizinin senaryosu çok güzel. Ekibimiz de aynı şekilde. Herkes işini profesyonelce yapıyor, bu nedenle ben de birçok şey öğreniyorum. Bu, yaptığım işe de olumlu yansıyor.

n Diziden dolayı müzik çalışmalarınıza ara verecek misiniz?

- Hayır, devam edeceğim. Hatta albüm hazırlıklarım da sürüyor.

n Her şeyi yapmak istiyor gibisiniz...

- Kendi alanımla ilgili her şeyi yapmak isterim tabi ki... Ama bu, her şeye atlayacağım anlamına gelmiyor. Müziği seviyorum, oyunculuğu da. İkisinin de eğitimini aldım. Bu işleri yapmamdan daha doğal bir şey olamaz.

n Alanınız ne peki?

- Müzikal oyunculuğu eğitimi aldım, tiyatro ve şan eğitimim de var. Yani kendimi ifade edebileceğim her alanda eğitim aldım. Oyuncuyum ve şarkıcıyım diyebilirim.

n Erkan Petekkaya ile çalışmak nasıl bir duygu? Sette aranız nasıl?

- Biz Erkan’la bu dizi sayesinde tanıştık ve kimyamız tuttu. Bu dizide herkes rolüne çok iyi oturdu. Ekip olarak çok çalışıyoruz ve emek harcıyoruz. Eminim, dizi izleyiciden de büyük ilgi görecek.

n Reyting kaygısı yaşamıyorsunuz yani?

- Bir endişe oluyor tabi ki... Ama ben kendimden ve ekibimden o kadar memnunum ki, içim çok rahat. Şu anda kafamda soru işaretleri yok.

Senaryo çok sIcak

n Galip karakterinden biraz bahseder misiniz?

Erkan Petekkaya:
Bu karakter, daha önce oynadıklarımdan çok farklı. Önceki dizilerimde hep güçlü, doğuştan birçok şeye sahip olan adamları canlandırdım. Bu rolde ise küçükken yetimhaneye bırakılmış, ailesi tarafından terk edilmiş, hep kendi ayakları üzerinde durmaya çalışmış ve sonunda şirket sahibi olmuş bir adamı oynuyorum. İçine kapanık bir karakter Galip.

n Sizi bu projede neler etkiledi?

- Rolümün, daha önce oynadığım karakterlerden farklı olması... Projeyi de çok sevdim, güzel bir hikáyesi var.

n Set ortamı nasıl, eğlenceli geçiyor mu çekimler?

- Genelde çekimler başladığında, ilk birkaç bölüm insanlar birbirini tanımaya çalışır. Ama bu dizide öyle bir durum olmadı. Sanki 30 bölümdür birlikteymişiz gibiydik. Bir de birçok bölüm mahallede geçiyor. Bu sıcaklık diziye de yansıyor tabi ki.

n Peki, bu durum oyuncuların tiyatro eğitimli olmalarından kaynaklanıyor olabilir mi?

- Senaryo çok sıcak, rollerin hepsi yaşayan karakterler. Yani karton, yapmacık karakterler değiller. Tabi ki oyuncular da işlerini çok iyi yapıyorlar.

n Dizilerde oynamak da çok riskli artık değil mi? Reytingler iyi gitmeyince birkaç bölümden sonra dizinin yayından kalkma ihtimali var...

- Maalesef, biz de çok üzülüyoruz öyle durumlara. Sonuçta o işten nereden bakarsanız 200 kişi ekmek yiyor. Dizi bir anda bitince, birçok kişi işsiz kalıyor.

n Oyunculuk mesleği, özel hayatınıza nasıl yansıyor?

- Haftanın beş günü setteyiz. Sabahın köründe kalkıp gece yarılarına kadar çalışıyor, sonra dublaj yapıyoruz. Zor yönleri var.

n Dizi projeleriniz yüzünden bir sinema filminde başrolü kaçırdığınız doğru mu?

- Evet, maalesef zamanı uyduramadığımız için kaçırdım. "Beyaz Melek" çok güzel bir projeydi. Ancak bir türlü denk getiremedik ve olmadı.

n "Düşen Adam" adlı bir filmde de rol alacaktınız. Başladı mı çekimler?

- O proje bekliyor hálá. Çok sağlam bir senaryosu var ancak üzerinde birtakım düzenlemeler yapılıyor. İyi bir ekip kuracağız. Çekimlere başlamak için doğru zamanı bekliyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!