Stajyerlik süresi sayılırsa erken emekli olunabilecek

Güncelleme Tarihi:

Stajyerlik süresi sayılırsa erken emekli olunabilecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2014 11:30

Her çalışanın ortak hayali bir gün emekli olmak. Hayata geçen torba yasayla gelen erken emeklilik müjdelerine bir yenisi daha eklendi. Stajyerlikte geçen zamanın emeklilik hesabında sayılması için çalışma başlatıldı. İşte o çalışmanın detayları..

Haberin Devamı

Kişilerin stajyerlik sürelerinin de hesaba katılarak emeklilik süresinin kısaltılması için çalışma halen sürüyor. Bu bağlamda gözler artık Ekim ayında çıkacak yeni düzenlemelere çevrildi. İş güvenliği konusunda önemli adımların atılacak, zam ve memurluk bekleyen üniversite mezunları ile işçi statüsündeki kamu çalışanlarının gözü kulağı çıkacak olan yeni yasalarda olacak.

Yaş ve aynı zamanda yıl şartını tamamladıkları halde prim eksiği olup emekli olamayan 150 bine yakın vatandaş için de yeni yapılandırmalar geliyor. Bu vatandaşların geriye dönük primlerinin toplu olarak ödeyip emekli edilmeleri de düşünülen değişikliklerden. Bu düzenlemenin şartları henüz belli değil ama yaş şartı getirileceği edinilen bilgiler arasında.

YENİ TORBA YASA HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Haberin Devamı

Şu anki sistemde stajyerken alınan girişler emeklilik hesabına giriş olarak sayılmamakta. Bunun nedeni ise stajyerken sadece kısa vadeli sigorta primleri, yani iş kazası, meslek hastalığı, analık primleri yatıyor olması. Emeklilik şartları için geçerli olan uzun vadeli sigorta primlerinden olan yaşlılık ve malullük ise yatmıyor. Geçtiğimiz haftalarda Bakan Faruk Çelik de bu yönde düzenlemelerin gündemde olduğunu belirtti. Eğer sistem hayata geçerse sigorta girişi daha erken olan çalışanlar için emeklilik yaşı da daha geriye çekilecek. Stajyerlikte geçen süreler için borçlanma hakkı verilecek ve vatandaş o dönemini borçlanarak erken emekli olma hakkına sahip olacak.

ŞÜKRÜ KIZILOT'UN TORBA YASA İLE İLGİLİ TÜM YAZILARI

BAKMADAN GEÇME!