Stajyer avukatların zaferi

Güncelleme Tarihi:

Stajyer avukatların zaferi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2017 10:34

Stajyer avukatların zaferi

Haberin Devamı

 

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Barosu, Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşma Yarışması'nda Akdeniz bölge birincisi oldu.

4 yıldır üst üste şampiyon olan Antalya Barosu'nu bu yıl Mersin'de yapılan yarışmada stajyer avukatlar Jülide Yaşar, Mustafa Aktaş, Bengisu Başak Okuyan ve Mehmet Üstün temsil etti. Yarışmada stajer avukatların takım çalıştırıcılığını, avukatlar Ali Çelik ve Ziya Berkhan Yaman yaptı.

Takımı yarışmaya hazırlayan avukatlardan Ali Çelik, “TBB tüm takımlara aynı seneryoyu gönderiyor. Takımlar pratik olaya göre hem savcı gibi iddianame ve esas hakkında mütalaa hem de müdafi gibi esas hakkında savunma yazıyor. Harf karakteri, yazı puntosu, sayfa kenar boşlukları ve en fazla sayfa sayısı herkese standart. Sözlü aşamada takımlar 20 dakikalık iki konuşma hazırlıyor. Yarışma günü iki kura çekiliyor. Birincisi rakip takımınızı ikincisi oyunda savcı mı yoksa müdafi mi olacağınızı belirliyor. Buna göre biz ilk maçta savcı, ikinci ve üçüncü maçlarda ise müdafi rolünü oynadık. Tüm maçları kazandık" dedi.

29-30 Nisan tarihinde yapılacak Türkiye finallerine hazırlanan takımı, Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kutladı. Takım, Türkiye birincisi olarak Ankara'dan döneceklerine inandıklarını açıkladı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!