Stadı var starı yok

BU stat Özhan Canaydın’ın hayaliydi. Sağlığını ve belki de hayatını verdi, açılışı göremedi.

Dün Levent’te rahmetlinin deyimiyle, cemiyetin karşısında Özhan Canaydın heykelinin açılışı vardı. Galatasaray Başkanı, Canaydın’dan görevi devralan Adnan Polat oradaydı ama tek kelime konuşmadı veya konuşamadı. Öfkelerin, kırgınlıkların bu kadar büyümesi; büyüse bile bu kadar açık bir şekilde gösterilmesi Galatasaray’ın örf ve geleneklerinde yok. Neler oluyor?

Hangisi yıldız?

2016 UEFA formatlarına uygun, muhteşem bir stadı olan Galatasaray’ın 52 bin seyirciye sunacağı tek bir starı yok. Cimbom, bu kadro kalitesi ile Spor Toto Süper Lig’deki birçok takıma üstünlük sağlayamaz.
Arda ve Baros’un yokluğunda; Yekta, Barış, Ayhan, Culio, Emre Çolak, Mustafa Sarp... Hangisi yıldız? Hangisi bir maçı çevirecek, tribünleri ateşleyecek? Bu stada starlar lazım. Aslantepe’ye bu kadro yetmez.
Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor, Bursaspor, Kayserispor’un kadrosuna bakanlar, anlarlar sıkıntının büyüklüğünü. Lincoln, Elano, Misimovic, Keita, Jo, Dos Santos... Hangisi oynamaz bugünün Galatasaray’ında? Hagi’den de fazla bir şey beklemek iyimserlik olur. Çünkü eldeki malzeme bu.
Derler ki; 800 bin Euro bonservis bedeliyle alınan Polonyalı Grosicki’yi kim izlemiş, kim beğenmiş, kim getirmiş? Bravo!

Kazım kenarda daha etkili

Emre Çolak ile başlamak, hataydı. Emre büyük yetenek ama fizik olarak hazır değil ve ayağında çok top tutuyor. Bugünün futbolunda eğer hedefe gidilmeyecekse, bir futbolcuya topla 3 saniye yeter de artar bile. Kazım’ın yeri yanlış. Genelde kenarda oynayacak ve içeriye kat edecek bir oyuncu. Tek santrfor olarak rakibin kucağına atmak, yanlış. Stancu oyuna girince görüldü ki; Kazım kenarda daha etkili.
Devre arasında yapılan Culio, Yekta, Stancu ve Kazım transferlerinin Galatasaray’a bir şeyler kazandıracağı kesin. Ama yeter mi? Culio, hırsı, çalışkanlığı, top tekniği ve adam eksiltme hüneriyle hepsinden daha farklı. 65. dakikada Mehmet Yıldız’ın vuruşunda Ufuk, mutlak golü kurtarmasa, Aslantepe lig açılışında bir trajediye sahne olabilirdi. O nedenle tarihi gol altı pasa kadar giden; golü en başında hazırlayan ve atan Servet kadar maçın kaderini değiştiren Ufuk’u da kutlamak lazım.

BEĞENDİM
Ali Sami Yen’de 15-20 bin kişilik maksimum kalabalıklardan, Aslantepe’ye koşan 45 bin Cimbom taraftarının verdikleri muhteşem desteği.

BEĞENMEDİM
Hagi’nin takım iskeleti oluşturmadaki kararsızlığını.

DİKKAT
Galatasaray’ın savunma kurgusundaki hatalar, özellikle Türkiye Kupası maçlarında telafisi mümkün olmayan yaralar açabilir.
Yazarın Tüm Yazıları