Dünyayı şoke eden 'ABD vurdu, yüzlerce ölü var' iddiasına ABD'den ilk yanıt

Güncelleme Tarihi:

Dünyayı şoke eden ABD vurdu, yüzlerce ölü var iddiasına ABDden ilk yanıt
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2017 13:28

Rus haber sitesinden flaş bir iddia geldi. Sputnik'in haberine göre ABD Suriye'de DEAŞ'a ait bir kimyasal silah deposunu vurdu. Saldırıda yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği ileri sürüldü. ABD ise söz konusu iddiayı yalanladı.

Haberin Devamı

Rus internet sitesi Sputnik'in haberine göre, Suriye Genelkurmay Başkanı, uluslararası koalisyon güçlerinin çarşamba günü, Deyr ez Zor kentindeki bir kimyasal silah deposuna saldırı düzenlediğini iddia etti.

Reuters'ın da geçtiği haberde dün gece geç saatlerde gerçekleşen hava saldırısında DEAŞ'a ait zehirli maddelerin bulunduğu deponun vurulduğu ve ortaya çıkan toksik madde sebebiyle 'siviller de dahil olmak üzere yüzlerce kişinin öldüğü' iddia edildi.

ABD'DEN YALANLAMA

Reuters'e e-posta yoluyla bilgi veren koalisyon sözcüsü ABD hava kuvvetlerinden Albay John Dornian ise iddiayı yalanlayarak, "Koalisyon o saatte, o bölgede hiçbir hava saldırısı yapmadı" dedi.

Suriye ordusu tarafından bugün yapılan ve Suriye devlet televizyonunda yer alan açıklamada ise bu olayın DEAŞ ve El Kaide bağlantılı grupların elinde kimyasal silah olduğunu gösterdiğini savunulmuştu.

Haberin Devamı


Dünyayı şoke eden ABD vurdu, yüzlerce ölü var iddiasına ABDden ilk yanıt


SON 24 SAATTE BUNLAR OLDU




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!