Sporda şiddetin önlenmesi

Güncelleme Tarihi:

Sporda şiddetin önlenmesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2013 18:42

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 6222 sayılı "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun"un tüm şehirlerde aynı standartta uygulanması için harekete geçti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, yeni sezonda görev alacak 80 savcı ve 100’e yakın emniyet görevlisine, 17-18 Haziran tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek çalıştayda, yasayla ilgili eğitim verileceği bildirildi. Açıklamaya göre, Bakan Kılıç, İçişleri ve Adalet Bakanlıklarıyla ile yapılan görüşmeler sonrasında yasanın her yerde ve aynı standartta uygulanmasını sağlayacak önemli bir adım attı. Bu çerçevede, Emniyet Genel Müdürlüğü, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ile yapılan fikir alışverişinin ardından 17-18 Haziran’da, Ankara Sheraton Hotel’de düzenlenecek iki günlük çalıştayda, 80 başsavcı ve savcı, yasaya ilişkin eğitimden geçirilecek. Çalıştaya Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Kulüpler Birliği Vakfı, basketbol, voleybol ve hentbol federasyonlarının başkan ve temsilcileri de katılacak.

Sporda şiddet ve düzensizlik konusunda uzmanlaşmış emniyet görevlilerinin, stadyum ve salonlarda görev almasının ardından, müsabaka güvenliğini İçişleri Bakanlığı’na bağlı memurlar sağlayacak. Güvenlik memurları, il emniyet müdürlükleri bünyesindeki uzman isimlerin gözetimi altında spor müsabakalarında düzeni sağlayacak. Özel güvenlik birimlerinden de stadyum ve salon güvenliğinde yararlanmaya devam edilecek.
Stadyumlara yabancı madde sokan, bu cisimleri sahaya fırlatan, olay çıkaran ve tribünlerden inen taraftarlara uzman polisler müdahale edecek. Eğitimden geçirilecek güvenlik görevlileri, illerindeki polislerin eğitimini de üstlenecek.

Spor savcıları görev başlıyor

Yeni sezonda, her ildeki spor müsabakalarında yaşanan olayları takip edecek uzman bir savcı görev yapacak. Uzman savcılar, söz konusu yasa kapsamında, müsabaka güvenliğini bozan kişilerin cezalandırılmasını sağlayacak.
Yeni sezonda TFF'nin elektronik bilet ve kameralı güvenlik sistemi uygulamasına geçişiyle birlikte şiddeti alışkanlık haline getiren holiganların salon ve stadyumlara girmesinin önüne geçilecek. Seyirden men cezası almış kişiler maçın oynandığı saatte karakollara giderek, durumlarını bildirmeye devam edecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!