Sporda devrim

Güncelleme Tarihi:

Sporda devrim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

Sponsorluk Yasa Tasarısı Bakanlar Kurulu'nda... Sponsorlara gelir vergisi indirimi ve gider yazımı olanağı verilecek.

Eski Bakan Bahattin Şeker döneminde hazırlanan ve Devlet Bakanı Yücel Seçkiner'in de aynen benimsediği Sponsorluk Yasa Tasarısı, Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı. Türk sporunda devrim yapması beklenen tasarı, ayni ve nakdi yardımlarda bulunan sponsorlara gelir vergisi indirimi, kurumlar vergisi mükellefi sponsorlara da, gider yazma olanağı getiriyor.

Refahyol Hükümeti döneminde Devlet Bakanı Fehim Adak'ın imzalalaması nedeniyle sümenaltı edilen tasarının, yeni hükümet tarafından TBMM'ye, ‘‘öncelikli tasarılar’’ arasında gönderilmesi bekleniyor. Tasarıya göre okul, yurt ya da sağlık tesislerinin yapımında olduğu gibi, spor tesislerinin yapımı, ve işletmesi için ayni ve nakdi yardımda bulunan sponsorlara, vergi muafiyeti ya da indirimi getiriliyor.

Sponsor, kurumlar vergisi mükellefiyse, yapılan yardımları gider gösterilecek. Tesis yapımı dışında nakdi yardım yapan, taşıma işlerini üstlenen, sporcuların iaşe ve ibadelerini karşılayan, federasyonların yurt içi ve dışı faaliyetlerinin giderlerini üstlenen sponsorlara da, vergi muafiyeti ya da indirimi sağlanacak. Tasarı, özel sektörü sporun içine daha fazla çekip, yeni sporcular yetiştirmeyi ve yatırım yapılmasını amaçlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!