Sporcu fabrikası

Güncelleme Tarihi:

Sporcu fabrikası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2014 01:05

Geleceğin yıldız adayları, olimpiyat hazırlık merkezlerinde yetiştiriliyor.

Haberin Devamı

Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) Türk sporunun geleceğine yön vermeye hazırlanıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2016 ve 2020 Olimpiyat Oyunları’na sporcu yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen TOHM projesi kapsamında, 17-21 yaş arasındaki yetenekli ve başarılı sporcular, yatılı veya gündüzlü olarak eğitim ve sağlık ihtiyaçları karşılanacak şekilde bir araya getirildi.
18 ilde (Ankara, Adana, Antalya, Artvin, Bolu, Bursa, Erzurum, Gaziantep, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Rize, Sakarya, Samsun, Trabzon) ve 17 branşta (Atıcılık, Atletizm, Bisiklet, Boks, Buz Pateni, Cimnastik, Eskrim, Güreş, Halter, Judo, Kano, Kayak, Kürek, Tekvando, Tenis, Okçuluk, Yüzme ) 482 yatılı, 221 gündüzlü olmak üzere toplam 703 sporcu, geleceğin olimpiyat şampiyonu olmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Aksaray ise Paralimpik spor dalları için bir araya gelen sporculara ev sahipliği yapıyor.
Tecrübeli 88 antrenörün çalışmalarını sürdürdüğü projeye yakın zamanda Diyarbakır, Muğla ve Edirne illeri de dahil olacak. Eğitimle spor bir arada yürütülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!