Yolun sonu

Güncelleme Tarihi:

Yolun sonu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2017 15:24

Hürriyet Spor Basketbol yorumcusu Emre Gürkaynak, Euroleague değerlendirmesinde bulundu...

Haberin Devamı

Euroleague’de normal sezonun son haftasında, ihtimallere göz atıyoruz.

Yeni formatlı Euroleague’de ilk hava atışının üzerinden 188 gün geçe, grup aşaması da noktalanacak. Yakalaması çok güç olsa da yoğun maç takvimiyle bu yıl biraz daha NBA’i andıran ve takımların ikişer maç yaptığı haftalarda heyecanı katlanan ligde, son düzlükte de birçok senaryo işin içerisinde. Real Madrid, CSKA, Olimpiakos’un sırasıyla ilk 3 basamağı almasının kesinleştiği Euroleague’de, diğer takımlar arasında ise büyük bir belirsizlik ve bunun getirdiği rekabet var. Biz de 30’dan fazla gerçekleşmesi mümkün senaryonun yer aldığı son haftada bir yolculuğa çıkıyoruz.

Darüşşafaka Doğuş - Kızılıyıldız: FİNAL

Euroleague’de yılın fikstürü belirlendiğinde ‘Son haftanın en iyi maçı hangisi olacak?’ sorusu muhtemelen Daçka-Kızılyıldız olarak cevap bulmazdı ama buradayız! Maçın galibi Euroleague’de play-off’a kalan son takım olacak. İki ekibin ilk maçında Daçka devreyi 16 sayı geride kapatmasına rağmen rakibini üç sayı farkla mağlup etmişti. Geçen haftaki Brose deplasmanını da yapılan dönüşle bunu andırır cinstendi. Yüzde 47 ile ligin en düşük iki sayı yüzdesine sahip Daçka, buna rağmen Brad Wannamaker önderliğinde az top kaybı yaptığı oyun stili ve maç başına aldığı 12 hücum ribaunduyla ikinci şansları yaratabilir. Her şeyden önce Wolksvagen Arena’daki atmosfer bir Belgrad olmasa bile, zaten ‘ateşle oynayan’ bu takımı havaya sokacaktır.

Haberin Devamı

PANATHINAIKOS ŞANSI

Ligde ilk üç sıra belli ancak dördüncülük, saha avantajını da beraberinde getirişi ile önemli. Fenerbahçe, Anadolu Efes ve Panathinaikos da son haftaya bunun için çıkıyor. Baskonia için galibiyet üst sıralara gitmek anlamına gelebilir ancak onlar matematiksel olarak saha avantajına ulaşamayacaklar.

İki Türk temsilcisinin birden yer aldığı bu denklemde avantaj ise Panathinaikos’un. Efes, tüm o kalabalık ihtimaller arasında yalnızca Panathianaikos, Fenerbahçe ve Baskonia üçlüsünün aynı anda kaybetmesiyle dördüncü sırayı alabilecek.

Fenerbahçe ise ilk olarak Panathinaikos’un kaybetmesini bekleyecek. Atina ekibi için son haftadaki rakibi Maccabi’yi devirip saha avantajını alamama gibi bir ihtimal yok. Maccabi, 27. haftada Fenerbahçe maçında olduğu gibi bir çelme taksa da Baskonia’nın iddiası kalmayan Zalgiris’i geçmesi yine Yeşiller’in işine gelecek ve Panathinaikos istediğini alacak.

Haberin Devamı

Fenerbahçe ise, Barcelona Lassa’yı yenmesi hâlinde iki takımın galibiyetine odaklanacak. Önce Maccabi, ardından da Zalgiris...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!