Tarihi kongre baÅŸladı! Yıldırım ve Koç'un listeleri belli oldu...

Güncelleme Tarihi:

Tarihi kongre başladı Yıldırım ve Koçun listeleri belli oldu...
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 02, 2018 10:35

Fenerbahçe'de iki adayın da listelerindeki isimler belli oldu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Başkan Adayı Ali Koç, Kadıköy Ülker Stadyumu’nda alkışlarla karşılandı. Sarı-lacivertli kulübü daha aydınlık bir geleceğe taşımak istediğini her fırsatta dile getiren Koç’a yoğun bir ilgi olması dikkati çekti.

Ali Koç’tan sonra Fenerbahçe’nin mevcut başkanı Aziz Yıldırım da Ülker Stadyumu’na geldi ve yerini aldı. 

REKOR KATILIM
Ülker Stadı’nın iki gün boyunca ev sahipliği yapacağı seçimde 26 bin 2 kişinin oy kullanma hakkı bulunuyor. Genel Kurulun ikinci gününde ise oy verme işlemi 10:00'da başlayacak ve 17:00'de sona erecek.

DİVAN BAŞKANLIĞINA VEFA KÜÇÜK SEÇİLDİ
Fenerbahçe'nin Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda Divan Başkanlığına oy birliği ile Vefa Küçük seçildi. Küçük, ''Hayırlı bir günde Ramazan Ayı'da yönetime talip olanların yarışını yönetmek, sandıklarda emniyeti sağlamak için Fenerbahçe tarihinin en geniş katılımlı Genel Kurulu'nda bizi göreve seçtiğiniz için teşekkür ediyorum'' dedi.

Haberin Devamı

BAÅžKAN ADAYLARI TEZAHÃœRATLA KARÅžILANDI
Fenerbahçe Olağan Genel Kurulu için stada gelen başkan adayları tezahüratlarla karşılandı. İlk olarak Ali Koç giriş yaparken, sonrasında Aziz Yıldırım tribüne geldi. İki başkan adayı da üyeler tarafından alkışlar ve tezahüratlar ile karşılandı.

YILDIRIM UYARI!
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kendisine tezahüratlarla destek veren kongre üyelerini, "Sınavlar yapılıyor" diyerek uyardı. Stadın yanındaki Kenan Evren Lisesi'nde yapılan TEOG sınavına çocuklarına getiren veliler ve okul müdürü, yoğun tezahürat ve tepkiler nedeniyle oluşan ses yüzünden isyan etti.

Stadın yan tarafında bulunan Kenan Evren Lisesi'nde Liseye Geçiş Sınavı'na (LGS) giren öğrencilerin bulunması sebebiyle stattaki tezahüratlar ve protestolardan çocuklarının etkilendiği gerekçesiyle veliler FB Divan Başkanlığı'na ulaşmak istedi. Okul önünde sınavdaki çocuklarını bekleyen veliler, sınav saatinde böyle bir seçimin yapılmaması gerektiğini dile getirdiler. Genel Kurul sebebiyle stattan yükselen sesler sonrasında Fenerbahçe Kulübü'nden ilk etapta kimseye ulaşamadıklarını söyleyen veliler, çocuklarının uzun bir süredir LGS'ye hazırlandıklarını belirterek Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) ve İstanbul Valiliği'ne şikayette bulunacaklarını ifade ettiler.

"ÇOCUKLARIMIZIN BÜTÜN MOTİVASYONU BOZULDU. BÜTÜN EMEKLERİ BİTTİ"
Bir veli tepkisini, "Sesten, tezahürattan, alkıştan çocuklarımızın bütün motivasyonu bozuldu. Bütün emekleri bitti. Bir Allah'ın kulu stada engel olamadı" diyerek gösterirken, başka bir veli de, "Sınavın ve kurulun tarihi daha önceden belliydi. Keşke ya bu okula sınav vermeselerdi, ya da kurul saatini daha geç başlatsalardı. Bu çocuklara yazık günah" ifadelerini kullandı.
Durum Divan Başkanı Vefa Küçük'e iletildiğinde ise gecikmeli de olsa statta anons yapıldı ve öğrencilerin rahatsız oldukları Fenerbahçeli üyelere duyuruldu. Gürültü azalmayınca genel kurula 13.30'a kadar ara verildi. Fenerbahçe genel kurulu sınav bittikten sonra devam etti.

Haberin Devamı

GERGÄ°NLÄ°K
İlk konuşmacı olarak kürsüye gelen Suat Müftüoğlu, konuşması sırasında tribünde bulunan üyeler tarafından tepki gördü. Müftüoğlu, Ali Koç'u destekleyen konuşmasını yaparken, Aziz Yıldırım cephesinden yuhalama geldi. Daha sonra Müftüoğlu, gelen tepkiler üzerine konuşma hakkı süresi dolmamasına rağmen kürsüden indi.

VEFA KÜÇÜK'TEN UYARI
Gerginliğin ardından kürsüye gelen Divan Başkanı Vefa Küçük, "Burada kim ne isterse konuşma hakkına sahip. Hakaret etmemek ve rencide etmemek şartıyla konuşurlar. Ama Fenerbahçe sevgisi ve saygısı düşünülerek bunların yapılması lazım. Lütfen konuşmacıya oturduğunuz yerden müdahale etmeyin" ifadelerini kullandı.
Küçük'ün ardından kürsüye bir başka konuşmacı gelerek genel kurula devam edildi.

Haberin Devamı

İKİ BAŞKANIN DESTEKÇİLERİ AYRI TRİBÜNLERDE
Bu arada Ali Koç'u destekleyen üyeler Fenerium alt tribününde sağ tarafta yer alırken, Aziz Yıldırım sempatizanlarının ise Fenerium alt tribünü orta kısmında oturdukları görüldü.

BAÅžKAN ADAYLARINI LÄ°STELERÄ°

AZÄ°Z YILDIRIM'IN LÄ°STESÄ°
Mithat Yenigün
Mehmet Kocadon
Nihat Özbağı
Mahmut Uslu
İlhan Yüksel Ekşioğlu
Mehmet Åžekip MosturoÄŸlu
Ömer Temelli
Önder Fırat
Ozan Balaban
Ahmet Özokur
Fatih Öztürk
Selim Kosif
Ahmet Ketenci
Metin DoÄŸan

ALİ KOÇ'UN LİSTESİ
Semih Özsoy
Nevres Erol Bilecik
Mehmet Burhan Karaçam
Sevil Zeynep Becan
Åžaban Erdikler
Mustafa Tankut TurnaoÄŸlu
Fethi Pekin
Metin Åžen
Turhan Åžahin
Mustafa Kemal DanabaÅŸ
Acar Sertaç Komşuoğlu
Simla Türker Bayazıt
Ömer Okan
Burak Çağlan Kızılhan

Haberin Devamı

RENKLER BELLÄ° OLDU
Fenerbahçe Kulübü'nün Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda pusula renkleri belli oldu.
Aziz Yıldırım için "sarı", Ali Koç için "beyaz" renk kullanılacak.

ALÄ° ÅžEN Ä°LE AZÄ°Z YILDIRIM ARASINDAKÄ° ESPRÄ°LÄ° DÄ°YALOG
Fenerbahçe Kulübü eski Başkanı Ali Şen, Olağan Seçimli Genel Kurul'da açıklamalarda bulundu. Ali Şen, ''2006 yılında Ali Koç’u yönetim kuruluna aldı ve bugünleri yaşamamızı sağlayan temelleri Aziz Yıldırım attı. Aziz Yıldırım’ın kalbinde de Ali Koç’un olduğunu biliyorum'' dedi.
Başkanlığın bittiğini ancak kalp ilişkisinin bitmediğini dile getiren Ali Şen, ''Allah'ın verdiği son güne kadar da bu ilişki bitmeyecek. Vefa'nın Divan Başkanı olmasından dolayı çok memnunum. Soyadı Küçük ama kendisi çok büyük bir Fenerbahçelidir. Burası daha önce çayırdı. 100 sene geçti. 1908 yılında çayır olan burası şu anda nerelere geldi. Öyle bir kongre yapıyoruz ki, New York Times bunun haberini yapıyor. Bu stadı yapanlardan Allah razı olsun. Geriye baktığınızda yanlış ve hatalar yapmış oluyorsunuz. Kalp kırmalar oluyor. Aziz Yıldırım da benim çok kalbimi kırmıştır ama o hakkı kendisine veriyorum. Kulüplerde görevler gelip geçicidir'' dedi.

Haberin Devamı

''AZİZ YILDIRIM’IN KALBİNDE DE ALİ KOÇ’UN OLDUĞUNU BİLİYORUM''
1947 yılında kulübe para lazım olduğunu ve bir bankadan 100 bin lira borç istendiğini dile getiren Ali Şen, o bankanın sahibinin bugün Fenerbahçe'ye başkan adayı olan Ali Koç olduğunu ifade ederek, ''70 sene önceden bugünün başkan adayını öngörmüş bankacılar. Aziz Yıldırım’ın yaptığı hizmetleri her zaman takdirle karşıladım. Benim bir rüyam vardı. Türkiye’deki büyük ailelerinin çocuklarının kulüplerde görev almalarıydı bu rüyam. Ali Koç’un başkan adayı olması sadece Fenerbahçe için değil, Türk sporu için de büyük şans. Aziz Yıldırım’a 2006 yılından dolayı teşekkür ediyorum. 2006 yılında Ali Koç’u yönetim kuruluna aldı ve bugünleri yaşamamızı sağlayan temelleri Aziz Yıldırım attı. Gelen kişinin daha iyi hizmetler yapmasından gurur duyacağına eminim. Aziz Yıldırım’ın kalbinde de Ali Koç’un olduğunu biliyorum. Aziz Yıldırım’ı Fenerbahçeliler asla unutmayacak'' diye konuştu.

AZİZ YILDIRIM: ''ALİ ŞEN BENİ ÖPÜYOR AMA BEN BURADAYIM RAHAT OLSUN''
Ali Şin konuşmasını tamamlayınca Aziz Yıldırım'a giderek tokalaştı. Fenerbahçe'nin iki önemli ismi birbirine sarılıp öpüştü. Ali Şen'in ardından kürsüye gelen Aziz Yıldırım ise ''Değerli Fenerbahçeliler. Ali Şen Başkan beni öpüyor ama ben buradayım, bir yere gitmiyorum. Rahat olsun'' diye konuştu. Ali Şen , Yıldırım'ın konuşmalarını merakla dinledi ve tribündeki yerine geçti.

MEVCUT YÖNETİM İBRA EDİLDİ
Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Kurulu'nda mevcut yönetim ve denetim kurulu, oy çokluğuyla ibra edildi.
Â

Tarihi kongre başladı Yıldırım ve Koçun listeleri belli oldu...

Tarihi kongre başladı Yıldırım ve Koçun listeleri belli oldu...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!