Yeter ki kalpte engel olmasın

Güncelleme Tarihi:

Yeter ki kalpte engel olmasın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2019 08:30

1907 Fenerbahçe engelli yıldızlar takımı ile Bağcılar’ın maçı sonrası tek bir şey düşündüm...

Haberin Devamı

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nin 20. haftasında Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynanan maçtaydım. Öyle büyük bir tat aldım ki, o günü ömrüm boyunca unutamayacağım...

YAŞAMIMDA, zihinsel ve fiziksel engel konusuna bakış açılarımı ilk gençlik yıllarımda eski paralimpik milli sporcumuz olan değerli dostum Celal Karadoğan değiştirmişti. Son dönemde ise bir başka paralimpik milli sporcumuz ve yakın arkadaşım Yiğit Caner Aydın ‘aydınlanmalarımı’ tüm hızımla sürdürmemi sağladı. Onların kattığı fikirler doğrultusunda her daim, “Yeter ki kalpte engel olmasın” deyip, en büyük tutkum basketbolla yeni ufuklara yelken açtım... 30 Mart’ta Ahmet Cömert Spor Salonu tribünlerinde, 1907 Fenerbahçe Engelli Yıldızlar ile Bağcılar Belediye Engelliler Spor Kulübü’nün maçını canlı izledim. İki takım da elinden geleni yaptı, mücadeleyi 88-50 Fenerbahçe ve dostluk kazandı.

Haberin Devamı

‘Herkes en az bir kez canlı izlemeli’

1907 Fenerbahçe Derneği sporsorluğunda parkeye çıkan ve bu sezon ilk kez Süper Lig’de yarışan sarı lacivertlilerin gelecek dönemde Başkan Ali Koç önderliğinde tamamen kulüp bünyesine dahil edilmesi planlanıyor. Ekibin bu noktalara gelmesinde İstanbul Engelli Yıldızlar Spor Kulübü Onursal Başkanı Gönenç Gürkaynak ve genel menajer Ogün Karataş ile çok sayıda ismin emeği büyük... Ben de, Karataş ile sohbet ettim ve emektar spor insanı, “Bizi asla yalnız bırakmayan 1907 ÜNİFEB ve ÜNİGFB’ye teşekkürler. Herkes, bizi en az bir kez canlı izlemeli” diye başladı söze...

‘Çubuklu ile oynamanın tarifi imkansız’

OGÜN Karataş, şu şekilde devam etti: “Tekerlekli sandalye basketbolunda 25-26. yılımdayım. Beşiktaş ve Galatasaray bu işe girince F.Bahçe’nin de girişini hayal etmiştim. Geçmişte, ‘Renklerimiz sarı lacivert olsun’ isteğinde bulundum. Şu an ise 1907 Fenerbahçe Derneği ile sponsorluğumuz bulunuyor. Fenerbahçe ile kaynaşıyoruz. Gönenç Gürkaynak Bey’in desteği çok önemli. Sayın Ali Başkan da, genel kurul sonrası branşın açılacağını belirtmişti. Bu yıl ilk kez çubukluyla sahadayız. Bu tarifi imkansız bir his...”

Haberin Devamı

BAĞCILAR BELEDiYE BAŞKANI ÇAĞIRICI:

GEREK Bağcılar Belediye Engelliler Spor Kulübü’ne, gerekse Bağcılar’da hizmet veren Engelliler Sarayı’nda vatandaşlara verilen hizmetlere öncülük eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Hürriyet’e konuşurken şunları söyledi: “Engelli kardeşlerimiz, kendilerine imkan verildiğinde neler yapabileceklerini gerek spor, gerekse katıldıkları etkinliklerde bize en iyi şekilde gösteriyor. 2014 yılında Süper Lig’e namağlup olarak çıkan engelli basketbol takımımız da bunun en güzel örneklerinden biri. Eminim ki Süper Lig’de F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş gibi Türkiye’nin en büyük takımlarıyla mücadele eden sporcularımız adım adım şampiyonluğa ilerleyecek.”

Haberin Devamı

TARAFTARLARI BEKLiYORUZ

BAĞCILAR Belediye Engelliler Spor Kulübü Koçu Emrah Elban, şöyle konuştu: “Sporcularım gibi bedensel engelli bir birey olduğum için onlarla daha rahat empati kurabiliyorum. Branşımız engellilere olan bakış açılarını tamamen değiştiriyor. Bize bu imkanları veren belediye başkanımız Sayın Lokman Çağırıcı, kulüp başkanımız Sayın Fatma Şahin ve yöneticimiz Sayın Hamza Doğan’a çok teşekkür ederiz.”

ANADOLU EFES VE OKYANUS KOLEJLERi’NDEN iŞ BiRLiĞi...

EFES’LE ‘MiNi THY EUROLEAGUE’

ANADOLU Efes, EuroLeague’in yeni projesi EuroLeague Academy kapsamında Okyanus Kolejleri iş birliği ile çocukları basketbolla tanıştıracak. Anadolu Efes - EuroLeague Academy takımlarında 11-12 yaş aralığındaki kız ve erkek çocuklar, Okyanus Kolejleri kampüslerindeki maçlarli ‘Mini THY EuroLeague’de yarışacak. Anadolu Efes - EuroLeague Academy Ligi’nde 8 takım var. Nisanda bitecek normal sezon sonrası ilk 4 play-off’a kalacak. Bu takımlar, play-off turunda F.Bahçe BEKO’nun EuroLeague Academy Ligi’nde ilk 4 sırayı alan ekiple oynayacak. Play-off’ta da başarılı olan 4 takım, EuroLeague Academy Final Four’una gitme hakkı alacak.

Haberin Devamı

HAFTANIN TAKIMI: BEŞİKTAŞ SJ

SİYAH beyazlılar, ligde son virajları problemlere rağmen dönüyor. Liderlerinin Dusko Ivanovic olması, takımın ‘dağılmaması’ adına büyük avantaj... Beşiktaş ona sahip olduğu için çok şanslı...

HAFTANIN KOÇU: DUSKO IVANOVIC (BEŞİKTAŞ SJ)

TAKIMIN maddi açıdan sıkıntılı günler geçirdiği, siyah beyazlıların yıldızı Rich’in de gittiği bir dönemde Darüşşafaka Tekfen gibi zorlu bir deplasmanda takımına liderlik edip, epey güç de olsa zafere ulaşmayı başardı.

HAFTANIN KOÇU: JOE ALEXANDER (BEŞİKTAŞ SJ)

BEŞİKTAŞ Sompo Japan’ın Darüşşafaka Tekfen’i 74-73 yendiği karşılaşmada 22 sayı ve 8 ribaundla oynadı. Son saniyede rakibi yıkan basketi bulurken, mücadelede üç sayılık atışlarda 6’da 6 isabet sağlamayı bildi.

BAKMADAN GEÇME!