Bu kez mutsuz son

Güncelleme Tarihi:

Bu kez mutsuz son
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2017 14:41

Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray, Yeni Malatyaspor deplasmanında vurgun yedi. Sarı-kırmızılılar ilk yarısını 2-0 geride kapattığı mücadeleyi 2-1 kaybetti. Aslan, Akhisarspor karşısında 2-0'dan geri dönüş yapmayı başarırken, aynı formu Malatya'da gösteremedi. Igor Tudor'un ekibi deplasmanda kazanamama serisini 4 maça çıkardı. Ev sahibi ekip Mickhael Pereira ve Khalid Boutaib'in golleriyle 2-0 öne geçti. Galatasaray'da Badou Ndiaye 74. dakikada fileleri sarstı. Galatasaray 32 puanda kaldı ve liderliği 33 puana yükselen Medipol Başakşehir'e kaptırdı. Yeni Malatyaspor ise puanını 19 yaptı. Sarı-kırmızılılar ilk devrenin son maçını evinde Göztepe ile oynayacak.

Haberin Devamı

STAT: Malatya Stadyumu

HAKEMLER: Ali Palabıyık, Serkan Olguncan, Koray Gençerler

EVKUR YENİ MALATYASPOR: Ertaç - Pereira (Dk. 71 Dening ), Murat , Khalid , Azubuike (Dk. 80 Buğra), Sadık , Turgut (Dk. 57 Adem ), Cissokho , Chebake , Aytaç , Mina

GALATASARAY: Muslera - Maicon (Dk. 46 Rodrigues ), Ahmet , Yasin (Dk. 78 Sinan), Belhanda , Linnes (Dk. 89 Eren), Gomis , Ndiaye , Fernando , Denayer , Feghouli

GOLLER: Dk. 38 Pereira, Dk. 43 Khalid (Evkur Yeni Malatyaspor) - Dk. 74 Ndiaye (Galatasaray)

SARI KARTLAR: Dk. 81 Cissokho, Dk. 88 BuÄŸra (Evkur Yeni Malatyaspor)

 

Â

Bu kez mutsuz son

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig'in 16. haftasında deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor ile karşılaşan Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor, 15. haftadaki Teleset Mobilya Akhisarspor mücadelesinin ilk 11'ine göre zorunlu iki değişiklik yaptı.

Tudor, Evkur Yeni Malatyaspor müsabakasına Muslera, Denayer, Maicon, Ahmet Çalık, Linnes, Fernando, Ndiaye, Yasin Öztekin, Belhanda, Feghouli ve Gomis 11'ini sürdü.

Hırvat teknik adam, Teleset Mobilya Akhisarspor mücadelesinde sakatlanan Mariano'nun yerine Denayer'i, bağırsak enfeksiyonu geçiren Serdar Aziz'in yerine ise Ahmet Çalık'ı görevlendirdi.

Sarı-kırmızılı ekipte Carrasso, Batuhan Ahmet Şen, Serdar Aziz, Selçuk İnan, Eren Derdiyok, Sinan Gümüş, Donk, Tarık Çamdal, Rodrigues ve Koray Günter, yedek kulübesinde bekledi.

Galatasaray'da Mariano'nun yanı sıra sakatlıkları bulunan Tolga Ciğerci ve Latovlevici de karşılaşmanın kadrosunda yer almadı.

NDİAYE İLK GOLÜNÜ ATTI

Galatasaray’ın Senegalli futbolcusu Badou Ndiaye, sarı-kırmızılılardaki ilk golünü Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasında attı.

Süper Lig’in 16. haftasında Galatasaray, deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor ile mücadele etti. Sarı-kırmızılıların başarılı orta sahası Badou Ndiaye için Malatya maçı ayrı bir önem taşıdı. Bu sezon Osmanlıspor’dan transfer olan Senegalli futbolcu, Galatasaray’daki ilk golünü kaydetti.

Haberin Devamı

27 yaşındaki futbolcu ligde Malatya müsabakası ile sahada toplam 1297 dakika kaldı. Başarılı futbolcu, geçtiğimiz hafta Türk Telekom Stadyumu'ndaki TM Akhisarspor maçında da 2 asist yapmıştı.

MALATYASPOR'DA 2 DEĞİŞİKLİK

Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, Süper Lig'in 15. haftasında 3-2 kaybettikleri Göztepe maçının 11'ine göre iki değişikliğe gitti.
Genç teknik adam, Galatasaray karşısına takımını Ertaç Özbir, Chebake, Mina, Sadık Çiftpınar, Cissokho, Murat Yıldırım, Azubuike, Aytaç Kara, Pereira, Turgut Doğan Şahin ve Boutaib 11'i ile çıkardı.

Erol Bulut, cezaları nedeniyle Göztepe karşılaşmasında forma giyemeyen Aytaç Kara ve Murat Yıldırım'ı ilk 11'de görevlendirirken, o müsabakaya 11'de başlayan Dening ile Rahman Buğra Çağıran'ı yedek kulübesinde oturttu.

Haberin Devamı

Malatya temsilcisinde sakatlığı geçen Adem Büyük de ligde bir maç aradan sonra kadroya girdi.

11 YIL SONRA MALATYA'DA

Galatasaray, 11 yıl aradan sonra Malatya'da bir maça çıktı.

Türkiye futbol liglerinin en üst kademesinde son olarak 2005-2006 sezonunda temsil edilen Malatya, 4 bin 333 gün sonra Galatasaray'ı konuk etti.

Sarı-kırmızılı ekip, 5 Şubat 2006'da Malatya İnönü Stadı'nda oynanan ve 1-1 sona eren Malatyaspor-Galatasaray karşılaşmasının ardından ilk kez kentte bir maç yaptı.

STAT DOLDU

Karşılaşmaya iki takım taraftarları da yoğun ilgi gösterdi.

27 bin 44 kişi kapasiteli Yeni Malatya Stadı'nda yapılan maçta ev sahibi Evkur Yeni Malatyaspor taraftarları satışa sunulan biletlerin tamamını tüketti.

Haberin Devamı

Galatasaray taraftarları ise kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu. Statta sadece kuzey kale arkasında Galatasaray ile Evkur Yeni Malatyaspor taraftarlarını ayıran bölgede güvenlik nedeniyle boşluk bırakıldı.

 

Bu kez mutsuz son

 MAÇTAN DAKİKALAR

2'nci dakikada topla buluşan Azubuike'nin sağ çaprazdan şutunda meşin yuvarlak kaleci Muslera'da kaldı.

7'nci dakikada Aytaç'ın kullandığı serbest vuruşta ceza sahası ön direk topa yükselen Turgut'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

31'inci dakikada sağ çaprazda topla buluşan Ndiaye'nin bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

38'inci dakikada Cissokho'nun sol çaprazdan pasına koşan Pereira'nın kafa vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-0.

Haberin Devamı

43'üncü dakikada Aytaç'ın sağ kanatta korner atışında, kale önünde topa yükselen Khalid'in kafa vuruşuyla meşin yuvarlak fileleri havalandırdı: 2-0.

65'inci dakikada Belhanda'nın ceza sahası içine yaptığı ortada kaleci Ertaç, topu yumruklayarak uzaklaştırdı.

68'inci dakikada köşe vuruşunda topla buluşan Feghouli'nin ceza sahası dışında sol çaprazdan kaleye şutunda meyin yuvarlak üstten auta çıktı.

70'inci dakikada Aytaç'ın sahası içerisine ortasında top, kaleci Muslera'da kaldı.

72'nci dakikada sağ kanatta topla buluşan Dening, ceza sahasına kadar ilerledi. Dening'in kaleye şutunda top, kaleci Muslera'da kaldı.

74'üncü dakikada Gomis, ceza sahası içerisinde topu kaleyi gönderdi. Savunmadan seken topu önünde bulan Ndiaye, düzgün vuruşuyla Galatasaray formasıyla ilk golünü attı: 2-1.

89'uncu dakikada Gomis'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Ndiaye'nin şutunda meşin yuvarlağı savunma uzaklaştırdı.

90'ıncı dakikada ceza sahasında topla buluşan Aytaç'un şutu, savunma tarafından engellendi ve tehlike uzaklaştırıldı.

90+3'üncü dakikada topla buluşan Cissokho'nun şutunda meşin yuvarlak auta çıktı.

Karşılaşma ev sahibi takımın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

BAKMADAN GEÇME!