Kartal sustu kaldı! Malatya'da soğuk duş

Güncelleme Tarihi:

Kartal sustu kaldı Malatyada soğuk duş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2017 09:31

Süper Lig'in 13. haftasında Beşiktaş, Yeni Malatyaspor deplasmanındaydı. Avrupa'daki başarısını ligde gösteremeyen Kara Kartal, rakibiyle 0-0 berabere kaldı. İlk yarıda Yeni Malatyaspor'un, ikinci yarıda ise Beşiktaş'ın bir topu direkten döndü. Beşiktaş bu skorla birlikte Galatasaray derbisi öncesinde kritik 2 puan kaybetti. Pepe ile Necip'in sakatlığı da siyah-beyazlılar için kritik darbe oldu. Beşiktaş bu skorla 23 puana yükseldi. Yeni Malatyaspor ise 15 puanla haftayı kapadı. Süper Lig'de Beşiktaş bir sonraki hafta Galatasaray'ı konuk edecek. Yeni Malatyaspor ise Akhisarspor deplasmanına gidecek.

Haberin Devamı

Stat: Yeni Malatya 
Hakemler: Bülent Yıldırım, Kemal Yılmaz, İsmail Şencan 
Evkur Yeni Malatyaspor: Ertaç Özbir, Chebake, Yalçın Ayhan, Sadık Çiftpınar, Cissokho, Aytaç Kara (Dk. 83 Barazite), Murat Yıldırım, Azubuike (Dk. 72 Diallo), Pereira, Adem Büyük (Dk. 87 Dening), Boutaib 
Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Necip Uysal (Dk. 73 Fatih Aksoy), Mitrovic, Adriano, Tolgay Arslan, Hutchinson (Dk. 69 Oğuzhan Özyakup), Quaresma (Dk. 58 Negredo), Talisca, Babel, Cenk Tosun 
Sarı kartlar: Dk. 49 Azubuike (Evkur Yeni Malatyaspor), Dk. 90+3 Mitrovic (Beşiktaş

Kartal sustu kaldı Malatyada soğuk duş

MAÇTAN NOTLAR 

MÜCADELE ÖNCESİ ÇİĞ KÖFTE PARTİSİ

Haberin Devamı

Evkur Yeni Malatyaspor - Beşiktaş mücadelesi öncesi Yeni Malatya Stadyumu'nda taraftarlara çiğ köfte ikramı yapıldı.

Süper Lig'in 13'üncü haftasında oynanacak olan Evkur Yeni Malatyaspor - Beşiktaş mücadelesi öncesinde taraftarlara çiğ köfte ikramı yapıldı. Evkur Yeni Malatyaspor Asbaşkanı ve aynı zamanda takımın göğüs sponsoru Battalbey Çiğ Köfte'nin sahibi Sait Aybak, taraftarların tribüne ilgisini arttırmak amacıyla Yeni Malatya Stadyumu çevresinde karşılaşmayı izlemeyi taraftarlara 27 bin 44 adet çiğ köfte dürüm dağıttı. Yoğun ilgi gören çiğ köfte dağıtımında Sait Aybak da taraftara çiğ köfte verdi.

GÜNEŞ'TEN İKİ ZORUNLU DEĞİŞİKLİK
Süper Lig'in 13. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor'a konuk olan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, cezalı oyuncuların yanı sıra mücadele öncesinde sakatlık yaşayan Pepe'nin durumu nedeniyle hafta içinde UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Porto ile oynanan maça göre ilk 11'de zorunlu 2 değişiklik yaptı.

Siyah-beyazlı ekipte, Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşması öncesi Pepe sıkıntısı yaşandı. Tecrübeli oyuncu, ısınma çalışmaları sırasında yaşadığı sakatlık nedeniyle ilk 11'den çıkarıldı ve yedek soyundu. Şenol Güneş, bu oyuncunun yerine savunmanın göbeğinde Necip Uysal'a şans verdi.

Beşiktaş'ta sarı kart cezalısı Dusko Tosic ile Gary Medel de 13. hafta mücadelesinde takımlarını yalnız bıraktı. Bu oyuncuların yokluğunda siyah-beyazlı ekipte savunmada Necip ile Matej Mitrovic forma giydi. Bu sezon ligde sadece 4. haftadaki Kardemir Karabükspor maçında sonradan oyuna girerek 19 dakika süre alan Mitrovic, eksik oyuncular nedeniyle ilk kez bir müsabakaya ilk 11'de başladı.

Haberin Devamı

MALATYASPOR'DA 2 DEĞİŞİKLİK
Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, Süper Lig'in 12. haftasındaki Aytemiz Alanyaspor maçının 11'ine göre kadroda iki değişikliğe gitti.

Bulut, Beşiktaş mücadelesine takımını Ertaç Özbir, Chebake, Yalçın Ayhan, Sadık Çiftpınar, Cissokho, Aytaç Kara, Murat Yıldırım, Azubuike, Pereira, Adem Büyük, Boutaib 11'iyle çıkardı.

Genç teknik adam, Aytemiz Alanyaspor maçında cezası nedeniyle forma giyemeyen Faslı golcü Boutaib'e görev verirken, o mücadeleye 11'de başlayan Batuhan Altıntaş'ı kadroya almadı. Erol Bulut, orta sahada da Barazite'nin yerine Azubuike'yi görevlendirdi.

BEŞİKTAŞ'A KUTLAMA
Sarı-siyahlı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grubundan lider olarak çıkmayı garantileyen Beşiktaş'a maç öncesinde jest yaptı. Malatya temsilcisi, karşılaşma öncesi ısınmaya "Gururumuz Beşiktaş'a Şampiyonlar Ligi 2. turunda başarılar dileriz" yazılı pankartla çıktı.

Haberin Devamı

Ayrıca iki takım da karşılaşma öncesi seremoniye çıkarken 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla "İyi ki varsın öğretmenim" pankartı taşıdı.

STAT DOLDU
Süper Lig'in 5. haftasındaki Bursaspor maçıyla hizmete giren 27 bin 44 kişi kapasiteli stattaki tüm biletler satıldı. Ev sahibi takım taraftarları, maça büyük ilgi gösterirken, Beşiktaş taraftarları da tribünde kendilerine ayrılan yeri tamamen doldurdu.

Statta güvenlik açısından Beşiktaş taraftarlarının bulunduğu tribünün alt kısmı boş bırakıldı.

Kartal sustu kaldı Malatyada soğuk duş

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!