Yedikulespor için kenetlendiler... Kulüpleri için nöbet tutuyorlar!

Güncelleme Tarihi:

Yedikulespor için kenetlendiler... Kulüpleri için nöbet tutuyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2018 16:01

İstanbul Büyükşehir Belediye Zabıta ekiplerinin 15 Ağustos tarihinde tel örgülerini yıkmaya başladığı Yedikule Spor Kulübünün yasal sözleşmeli futbol tesisi konumundaki arazi için bir araya gelen Yedikule halkı sahalarına sahip çıkma kararı aldı.

Haberin Devamı

Kamuoyunun dikkatini çekmek üzere 60 yıllık toprak sahada Bayramlaşma ve Kahvaltı buluşması gerçekleştiren Yedikulelilerin bu davetine, semt halkı dışında medya mensupları ve milletvekilleri de katıldı.

İstanbul 1. Amatör Lig’de mücadele eden Yedikulespor, toprak sahasını yenileme çalışmalarına başladıktan kısa bir süre sonra zabıta ekipleri sahaya gelip otopark yapılacağını söyleyerek tel örgüleri yıktılar. Kulüp yönetimi yıkımın kanunsuz olduğunu ileri sürerken mahalleli de yıkıma karşı sahada nöbete başladı. Kulüp yöneticilerinin çağırması üzerine tesislere gelen Emniyet personeline kira sözleşmesi ve ödeme makbuzları ibraz edilince Emniyet Amiri tarafından Zabıta ekipleri tesislerden çıkartıldı.

Yedikulespor için kenetlendiler... Kulüpleri için nöbet tutuyorlar

Haberin Devamı

"SUÇUMUZ GENÇLERE HİZMET ETMEK Mİ"
Türk futbolunun köklü kulüplerinden Yedikulespor’unBaşkan Vekili Ozan Derya konmuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu;

"Sahayı İBB İnşaat Emlak Müdürlüğü'nden kiraladık ve sözleşmemiz sorunsuz devam etmekte. Bu son olay sonrasında bizzat teyidini de aldık. Bize hiçbir sorun olmadığı iletildi. Zabıta ekiplerinin elinde yıkım emri bulunmamasına rağmen bize haber vermeden tel örgüleri yıktılar.
Alt yapı takımlarının kullandığı sahamız bir süre Marmaray’ınüstlenici firması tarafından malzeme deposu olarak kullanıldı. Bize söz verdikleri halde eski haline getirmeden bırakıp gittiler. Biz de geçtiğimiz aylarda kendi imkanlarımızlasahanın onarılması ve tekrar faaliyete geçirilmesi için gerekli 600 bin TL’lik bir yükün altına girdik. Tel örgüler onarıldı, zemin temizlendi ve suni çim için sözleşme yapıldı. Ancak 16 Ağustos tarihinde zabıtalar gelerek, otopark yapılacağı gerekçesiyle usulsüz şekilde tel örgülerimizi yıktılar.
Zabıta ekipleri bize hiçbir karar veya tebligat sunmadı. Bu emri kimin verdiğini de söylemediler. Biz de suç duyurusunda bulunduk. Zabıtayı polise şikayet ettik. Gelen polisler bile bizim haklı olduğumuzu söylüyorlar. Ulaştığımız yetkililer net bir şey diyemiyor. Topkapı’da yeni yapılacak stat içerisinde bize oda verilecekmiş. Anlayamıyoruz, bizim suçumuz gençlere hizmet etmek mi? Yedikule halkı sahada nöbete başlamış durumda. Gelişmeleri takip ediyoruz."

Haberin Devamı

Günün en popüler iddaa tercihlerini incelemek için buraya tıklayın!

Yedikulespor için kenetlendiler... Kulüpleri için nöbet tutuyorlar

Yedikulespor için kenetlendiler... Kulüpleri için nöbet tutuyorlar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!