Tadilat nedeniyle kapalıyız…

Ünal Özüak Milli Takımın 2019 Dünya Kupasına katılma şansını değerlendirdi; “YOK” denecek kadar az...

Haberin Devamı

Andre Gide “Gerçeğin rengi gridir” der.. Bizimki Turgay Demirel yüzünden; ”Kapkara”. “Hiçbir şeyden çekmedi nasırdan çektiği kadar...Yazık oldu Süleyman Çelebiye”...diye yakınır Orhan Veli. Basketbol ayaklarının nasırı Turgay Demirel'dir. 25 yıllık hükümranlığında liglere yabancı oyuncuları doldurup bizim çocukları parkeden uzaklaştırarak potanın üstüne kara bulut gibi çöktü.

Milli takımın içini boşaltıp küme düşürdü. 12 dev adamı yurdunda mülteci yaptı. Yıllardır milli maçları topluca yaz ayları sonuna koyan FIBA Demirel’in Avrupa Başkanı olmasıyla birlikte, eski köye yeni adet getirerek, şişkin sponsor gelirleri iştahıyla, milli maçları tahrip kalıbı gibi kulüplerin yoğun maç programı ortalarına, hafta içi pencerelere oturttu.

 

Haberin Devamı

Turgay Demirel ihtiras tramvayına binmiş

 

16 yıldır programı net olan ULEB'in değiştirme olanağı olmadığından kaos patladı. Başta biz hiçbir ülke kulüpleri oyuncularını milli takımlara göndermediler. Son Avrupa Şampiyonu Fenerbahçe ile sevinip, evinde 14.olmuş Milli takımla üzülür olduk .Asli görevi Olimpik ruha uygun olarak Milli takımlar olan FIBA’ya bağlı mahalli federasyonların 'noterlik görevi' dışında profesyonel kulüpler üzerinde hiçbir yaptırımı yokken, FIBA’nın kriz çıkartması, kulüp  gelirlerine ortak olmak ihtirasından kaynaklanıyor. FIBA’nın Avrupa Kulüpler birliği ULEB'le tırmandırdığı çıkar savaşı nedeniyle yıl içinde pencere haftalara yerleştirdiği Milli maçlar Avrupa basketbolunda  tam bir fiyaskoya yol açtı

 

İmkansızı zorluyoruz

 

Büyük özveriyle; Ömer Onan benzeri “kolej takımı” ruhuyla savaşan, milli forma seven cesur yürekler; mitolojik Syshphe efsanesinde ki gibi, bir yerde aşağı yuvarlanacağını bildikleri halde, devasa kayayı omuz verip yokuş yukarı ittiriyorlar…Peki nereye kadar? Ukrayna'yı da yenerek uzun ince yola devam. Ama çıkmaz sokaktayız buradan çıkışımız yok...

Malum çapraz gruplar şöyle;

A Grubu: Karadağ, Slovenya, Belarus, İspanya

B Grubu: İsveç, Türkiye, Letonya, Ukrayna

Oynanmakta olan ilk tur sonrası ilk üçe girdikten sonra (ki çok rahat gireriz) Japonya’da yapılacak Dünya Kupasına gitmek için Karadağ, Slovenya ve İspanya arasından sıyrılarak ilk üçe girmemiz gerekecek ki önümüzde ki bir yılı aşkın süreye rağmen şartlar değişmeyeceğine göre zor ötesi. Geleceği nasıl onaracağız peki? 2019 Dünya Şampiyonasına gidemeyeceğimiz çok açık olduğuna göre 2023 Dünya Şampiyonası adaylığından çekilerek çok akılcı şekilde 2. adımı atan, sahadan masa başına geçmiş dev adam federasyonunun  ilk adımı “Gençler Ligi” kurmak olmuştu. Bu ligi işlevsel hale getirmek gerek. Hiç değilse 2.ligde yabancı oyuncuyu yasaklamak gerek. Tahincioğlu liginde ise giderek sayı azalımı yaparak Milli Takım nadasını olumluya çevirebiliriz. 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları