Milli mücadelenin ardından

Orhan Veli’nin duygusallığını parkeye yansıtarak rahatlıkla; “Bizi bu yeni icat yıl içi haftalara serpiştirilmiş maçlar mahvetti” diyebiliriz…

Haberin Devamı

Nasıl oluyormuş gördünüz mü? As varsa yas yok…NBA’cilerimiz ve özellikle Furkan aranan kan…   A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur I Grubu'ndaki ilk maçında sahasında Karadağ'ı 79-69 mağlup ederken “kolej takımı gibi” milli takımın geri dönüşünü yaşadık. Parke için 2019 FIBA Basketbol Dünya Şampiyonası’na katılabilmek için “yetmez ama evet” bir güzellik bu. Resmen Ersan İlyasova, Cedi Osman ve Furkan Korkmaz şiir gibi oynarlarken gözümüz gönlümüz açılıyor. Carpe diem yapmalı günü yaşamalıyız. Onlar güzde varken yapabileceğimizin en iyisini yapmalıyız. Scottie Wilbekin’in kimyasının tutmadığı gecede Karadağ mücadelesini 79-69'luk skorla kazanarak ilk sınavı başarıyla atlatırken pota altımızın ve pivot eksikliğimizin yumuşak karnımız olduğunu bir kez daha gördük. Dış saha açık alan basketbolu oynamak Coşkulu Ankara seyircisi önünde bulduğumuz havayı Pazartesi akşamki zorlu Slovenya deplasmanında da yinelemeliyiz. 
Reçete açık alan,koş koş atSon Avrupa Şampiyonu olan takımdan; Goran Dragic, Aleksej Nikolic, Luka Doncic, Jaka Blazic, Klemen Prepelic ve Ziga Dimec olmak üzere altı oyuncusu yer almadığı eksik kadroya sahip Slovenya’yı yendiğimiz takdirde hemen hemen onları Dünya Kupasına katılma yarışında saf dışı bırakma durumumuz dahi olabilir. Bunun yolu da misket havası tarzında durağan sete set oynamak yerine çocukların zincirlerden boşalıp “koş koş at” oynamalarından geçiyor. Deplasmanda hızlı oynayan Slovenya karşısında bu intihar olmaz merak etmeyin. Nerden inceyse oradan kopsun.. Bu maçların dönüşümlerinde ve bir sonra ki turda karşımıza gelecek İspanya, Sırbistan, Ukrayna vb takımlar karşısında Kasım_Aralık_ve Şubat’ta ki maçlarda NBA’cilerimiz gidip Euroleague’cilerimizi oynatma sorunları yaşarken, böyle milli maç kazanmanın gururunu pek yaşayamaya biliriz.

 

Yazarın Tüm Yazıları