Kupa beyi Ataman…

Basın toplantısında yaşanan koçlar arası sözlü atışma sonrası olması gereken kadar gerilen Türkiye Kupasının erken finali, geçen yıl olduğu gibi gene, Anadolu Efes’in olurken büyük olasılıkla kupa beyi de belli oldu. Ataman görev aldıktan sonra sinyallerini verdiği şok galibiyetini aldı. Başladığı gibi Fenerbahçe’nin öne geçmesine müsaade etmeden bitirdiler maçı.

Haberin Devamı

 

Sinemalarda günün modası 4D darbeli koltuklar da filmin gerilimini yaşar gibi olmayı beklediğimiz maç sakin başladı. Obradovic, Melli + Ahmet çift uzunlu beşiyle oynamayı tercih etti. Bamberg’in uzun süre Fenerbahçe’ye başarılı olduğu alan savunması ise Ataman kullanmadı bile . İyi açık alan akışı yakaladığı gözlemlenen Anadolu Efes, az farkla da olsa, %80 üçlük sokarak, skor liderliğini eline aldı. Rotasyona başlayan Fenerbahçe’de Wanamaker, Dixon’la yan yana oynamaya başladı ama top kayıplarının önüne geçemediler. Sahanın iki tarafında ki Doğuş Balbay enerjisiyle, ilk beşini sürekli yan yana tutan Anadolu Efes kaçarak çeyreği 26_14 önde bitirdi.

Anadolu Efes kabuğu sert tuttu

Sert savunma nedeniyle faulleri erken tırmanan Anadolu Efes ikinci çeyrekte kolay sayıları da bulamayınca Fenerbahçe canlanarak farkı eritmeye başladı. Fenerbahçe çift uzunlu formatıyla boyalı alanı kullanmaya başlayınca Bryant Duston ve Derrick Brown devreye girerek pota altında aynı cevabı verdiler. Derrick McCallum’un asist ve yerinde sayılarıyla çok daha istekli göründüğü ilk yarıda Anadolu Efes ribauntlarda da etkin taraftı.

Haberin Devamı

Bilek hakkı kazandırdı

45_36 Anadolu Efes üstünlüğüyle geçilen ilk yarıdan sonra 3. çeyrekte Fenerbahçe reaksiyon gösterme adına Vesely+Melli ikilisini kullanmayı tercih etti.Oyun kurucuda Sinan tek oynarken Duston dışardan bile atınca Fenerbahçe çareyi yediğinden fazla atmakta buldu. Yağmur gibi yağan Anadolu Efes üçlüklerinin ardı kesilmek bilmezken Simon içeriyi beslemeyi ihmal etmeyince lacivert beyazlar kaçmayı sürdürdüler. Tehlike halinde camı kırıp çıkarın supabı Wanamaker Fenerbahçe’yi bir kez daha kırbaçladıysa da Duston ve Motum boyalıda çok sağlam durdular. Guduric canlanıp atıp sokunca son karar çeyreğine 67_61 A.Efes üstünlüğüyle girildi.

Sakin kalabilenin oldu maç

Maç bitirme yetisi ağır basan Fenerbahçe, minimum hatayla oynarken, Datome eliyle maçı dengeye getirdi. Anadolu Efes dar rotasyonu yüzünden strese girmesine karşın sonuna kadar geri adım atmadan son beş dakikaya önde girdi. Tüm istatistiklerin eşitlendiği son dakikalarda sıcak elli Kronoslav Simon ve Zoran Dragic, hakem Emin Moğultay’ın tersine üstün gayretine rağmen, doğru top kullanma seçimleriyle gecenin karar veren adamları oldular.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları