Kaybımız birden fazla

Hem F.Bahçe’nin hem Efes’in planları bozuldu.

Haberin Devamı

Savunma yumuşaklığı yüzünden ligin en fazla üçlük yiyen takımı olan F.Bahçe, Madrid’de şut yağmurunda ıslanıp Real’e yenildikten sonra dün akşam da Bask bölgesinde, ligin en iyi üçlük atarak evinde ortalama 95 sayının üstüne çıkabilen Baskonia’ya denk geldi. Şut tusunamisi altında tek yarı oynayabildiği maçı farkla kaybetti..

İlk yarıda kitabın yazdığı gibi hızlarını kontrol edebilmek için tempoyu düşürüp oyunu yarı sahada, skoru da elde tutabildik. İyi hücum takımı olmasına rağmen savunması kevgir gibi olan Baskonia’nın üstüne yüklenmek gerekiyordu yapamadık. Kenardan gelen Carsen Edwards delişmenliğiyle oyuna akışkanlık getirdi. Baskonia ezberleri gereği üçlüklerle bileğe kuvvet oyundan kopmadan maç sonu için pusuya yattılar.

ZOR OYUNUMUZU BOZDU

Haberin Devamı

Altı sayı önde girdiğimiz 3. çeyrekte ev sahibi tansiyonu gerdi. Geri çevirmek için çareyi çılgın tezahüratla oyunu kavgaya dönüştürmekte buldular. Yangın yerine çevirdikleri maçta son çeyreğe gelmeden erken yakaladılar bizi. Son çeyrekte hakem müsamahası dahil salon rüzgarını arkalarına alınca isabetleri de keskinleşti. Pota altını hiç kullanamayınca sayı bulmamız olanaksızlaştı. Soğukkanlılık yetmiyor, skor bulamazsan maç kazanmak mümkün olmuyor...

Fenerbahçe, Baskonia’ya kaybederek, ilk 5 sırayı kapamazken, Efes’in rakibine yol vererek, onların da play-off’unu zora soktu.

Yazarın Tüm Yazıları