Fenerbahçe Kızılyıldız’ın gazını aldı..

Ünal Özüak yazdı

Haberin Devamı

En fazla merak edilen; Son üç maçında deplasmanda 91 sayı ortalamayla oynayan, eski Fenerli Pero Antic elleriyle havalı biçimde uçmakta olduklarını bildiğimizden, en büyük merak konusu Fenerbahçe’nin bu akşam Sırpları nasıl dizginleyeceğiydi. Merakımızı ikinci yarıda rakibe topu göstermeyerek giderdi son şampiyon. Kendisi de açık alanda koşmayı seven, son beş maçın dördünü kazanmış, hemen hemen her istatistikte rakibe üstün ev sahibi, son talihsiz Zalgris kendi sahası yenilgisi travmasını erken atabilmek için maçın kilit adamı Taylor Rochestie’ye yoğunlaşarak dikkatli ve fakat bir hayli tutuk girdi oyuna. Takımın ribaunt kapasitesini yukarı çekmesi beklenen Kalinic uzun aradan sonra ilk beş de başladı ama rüzgar gibi kenara çıktı. Gigi Datome ve Jan Vesely girene kadar ayı kısırlığı çeken Fenerbahçe Jan’ın smaçla verdiği enerjiyle rahatladı takım. Maçın durgun gidişatını gidermek için bank rotasyonuna erken başvuran Obradovic, başlayan beşi komple değiştirerek, banktan 27 sayılık destek aldı.

Haberin Devamı

Banktan gelen katkı

Marko Guduric’in eski takımına karşı ilk sayısını bulmasıyla Fenerbahçe kendine gelmiş tamamladı ilk çeyreği. İkinci çeyrekte çepere yerleşip üçlüklerle dışardan vurarak ufak ufak öne geçti Sırplar. Kariyer sonu canlanması yaşayan Pero Antic, klasik dibe çakılıp dışarıyı besleme ikili oyunlarıyla sayı üretirken, onun cevabını üstün gayretle oynayan Vesely verdi. Kötü başladığı çeyreği Nicole Melli’nin üçlükleriyle toparlayan Fenerbahçe odaya gitmeden skor liderliğini 8 sayı farkla eline geçirdi. Obradovic’in “İyi başla sonra açılamayabilirsin” devre arası uyarısıyla Fenerbahçe savunmacı karakterine bürünüp çeyreklere kötü başlama ikilemine düşmedi bu kez. Brad Wanamaker ve Kostas Sloukas yan yana oynadıklarında hücumların daha sofistike hale geldiği açık gerçek. Sahaya dağılım ve boş atış bulma olanağı artıyor .Başlangıç direnci düşmesine rağmen pes etmeyen Kızılyıldız oyuna asılmayı sürdürdü.

Güzel Maccabi provası

Ancak isabetli atışlarla yanaşmalarına izin vermedi Fenerbahçe. İşi sona bırakmama kararlılığı yapılan savunma fark getirmeye başladı. Deneyimli ellerle bulunan doğru seçilmiş atış sonu sayılar gecenin süsü oldu.20 sayı farklı girilen son çeyrekte gösteri Kızılyıldızın son gayretlerine savunmadan taviz vermeden farkı katlayarak “boş bulunup hoş atılan” sayılarla tribünlere güzel vakit geçirtmek şeklinde sürdü. Cuma günkü Maccabi deplasmanı için takımı diri tutmak için rotasyon terse sardırılarak herkes süre aldı. On oyuncudan da sayı bulunan gece tutuk başladı şampiyona yakışır bitti.

 

Yazarın Tüm Yazıları