Altın şifre: Koş at kazan

Ataman bu kez takım kimyasının hakkını verdi.

Haberin Devamı

Fikstür avantajıyla zayıftan kuvvetliye doğru teker teker kazanarak, maçtan maça oyunumuzu geliştirip büyük hedefe kitlenerek istediğimizi aldık dün akşam. Nasıl başlarsa öyle gideri unutmadan, maça mahcup, yavaş ve savunmada yumuşak başlamamak bizim galibiyet kartının başarıya geçiş kodu.

“Maç başında vites yükselterek yolun hakkını verelim” dedim ama kabahat bende; şifreyi verirken “Koşmak yetmez, savunma da gereklidir” diye eklemeyi unutmuşum! Sanki “Savunmayı kafaya takmayın” talimatı almış gibi ilk yarıda savunmada yoktu çocuklar. Kas spazmı yüzünden kenarda bekleyen ilk maçın kahramanı Furkan Korkmaz’ın yokluğunda Dee Bost ve Vezenkov’un üçlüklerle sürüklediği Bulgaristan’la kafa kafaya başladık maça.

USTABAŞI ŞANZIMANI TOPLADI 

Hücumumuz akışkan ve tempoluyken savunmamız aksadığından ellerine geleni savuran Bulgarlar 2. şanslar için sokamadıklarını toplayıp pota altımızda voleybol oynadılar. Dee Bost bile ribaund yaptı. O kadar yani.

Haberin Devamı

Savunmada vidaları sıkınca elimiz de ısındı ikinci yarıda. Ekstra paslarla hücumumuz da renklendi. Ustabaşı Larkin bermutat kendi atmasa da şanzımanı toparlamaya başlayınca taşlar yerine oturdu. Ritmimiz maç kazanma dozunu yakalayınca dar rotasyonlu rakibin isabeti düştü. Ribaund dengesini de lehimize çevirerek oynadığımız oyundan keyif alıp, gelecek günler için güven verdi çocuklar.

Sabah seansında Karadağ Belçika’yı yenince, seyirciye karşı Gürcistan’la bu akşam oynayacağımız maç sıralamayı etkileyecek.

Yazarın Tüm Yazıları