2017’de basketbolda ‘EN’ öne çıkanlar…

Günün sonunda top peşinde koşuyoruz.. kasmanın alemi yok, ekşi tatlı aforizmalarla biraz gülelim diyerek, nalına mıhına dokunarak, her yıl potanın EN’lerini ‘yazının içine affınıza sığınarak espri yerleştirme yaparak’ yazarım. Bu yılda fileye takılanların fazlası var eksiği yok. Ortaya karışık bakalım parkemizin mozaiğine..

Haberin Devamı

Basketbolu milli maçları hafta içi pencerelere yerleştirerek EN bombalayan kuruluş; FİBA …Kuru gürültüye EN pabuç bırakmayan, geri adım atmayan kuruluş; ULEB…Beklenen geri dönüşünü EN geç ve fakat EN doğru takımla yapan; Ergin Ataman…Geri dönüşünü EN kötü ve kendini küçültmeye EN kararlı takımla yapan; Erman Kunter.. Bakın bana bunu söyletiyor, kendini EN özleten, an itibarıyla pek çok takıma EN gereken koç; Oktay Mahmudi…Pir görünüp EN esrarengiz şekilde ortadan kaybolan; Murat Didin, EN kararsız yorumcu; Yiğiter Uluğ…En iyi arazi olan, 25 yılın hesabını vermeden giden, EN iyi ayrışıp üste çıkan tereyağı; Turgay Demirel.

12 Dev adam’dan devşirilen mahşerin ilk beşi;

EN iyi federasyon başkanı olma yolunda ki; Hidayet Türkoğlu…En iyi masa başına geçen; Ömer Onan..EN iyi formasız saha kenarına inen; Kerem Tunçeri…Yılın EN iyi Milli Takım koçu; Ufuk Sarıca.. Gelmiş geçmiş EN beyefendi Milli Takımlar Direktörü ;Haluk Yıldırım

Haberin Devamı

Dostları alışverişte gördüğümüzde..

EN şampiyon olmasını dilediğimiz, İstanbul’da olmasından gurur duyduğumuz; Zeljko Obradovic.. EN iyi basketbol oynayan başka disiplin sporcusu; Doğuş Balbay…Şansı EN yaver giden hakem; Emin Moğulkoç…Galatasaray lisesi mezunu olmasına rağmen EN Fenerli, aynı zamanda soyadının hakkını EN iyi veren hakem; Mehmet Keseratar… En kendi imkanlarını aşan takım; Tofaş ve onun kendini EN fazla geliştiren koçu; Orhun Ene. Kadın basketbolu dendiğinde EN tek geçilen duayen; Fehmi Sadıkoğlu

Medya yıldızları

EN çok yönlü sporlar insanı; Caner Erler.. EN basketbol yazar görmek istediğimiz; Ahmet Kurt…EN kıymeti bein’den menkul Fransız; Alain Digbeu…bein yorumcu ve spiker kadrosunu EN iyi sollayan; İsmail Şenol..En iyi NBA tutturmuş giden; Kaan Kural.. Türkçeyi EN iyi öğrenemeyen; Murat Murathanoğlu.. EN basma kalıp maç yorumlayan; İhsan Bayülken… Eskileri EN iyi toparlayarak bit pazarına nur yağdıran; Forty Murat Yosmaoğlu.. Onca yıldır polemikten EN uzak duran gazeteciler; Gökhan Töre ve Ümit Avcı.. Seyrettiklerimizi EN iyi yaşatan spor spikeri; Emre Tilev.. Potanın ekran önü programlarında olmasını EN özlediğimiz; Şükran Albayrak.

Haberin Devamı

Yılın babalara dair sözleri

EN iyi başımızdan eksik olmayan, iyi ki camiamızda böyle biri var dedirten; Yalçın Granit…Yokluğu bizleri EN fazla üzen; Mehmet Baturalp…Sağlığına kavuşmasını EN beklediğimiz; Nur Germen.

Yıl sonu yazım EN baba şairimizin dizeleriyle bitiyor..

En güzel deniz:
henüz gidilmemiş olanıdır,
En güzel çocuk: henüz büyümedi.
En güzel günlerimiz; henüz yaşamadıklarımız,
Ve sana söylemek istediğim en güzel söz:
Henüz söylememiş olduğum sözdür…

Nazım Hikmet Ran

 

Yazarın Tüm Yazıları