Trabzonspor Burakmadı

Bazen futbolda ne kadar iyi olsan da futbol topu sizi sevmez ise ne yapsanız bir şeyleri döndüremezsiniz. Trabzonspor kendi sahasında 3-0 dan 3-4 kaybettiği  Alanyaspor maçından sonra takım içinde bir güvensizlik başladı.

Haberin Devamı

Akhisar hezimeti sonrası bu durum tavan yaptı.Bunları üzerinden atmak için milli araya kadar  Galatasaray ve Kayserispor  maçlarını yenilmeden geçmesi biraz olsun özgüvenin artmasına ve milli aradan motivasyon yüklemesi yaparak döndü Trabzonspor lige.Bu motivasyonu sahada yansıttığı zaman dilimlerinde 3 tane yoktan ve kişisel hatalardan gol yemesine rağmen maçı sonuna kadar bırakmadı.

Maçtan önce Rıza Çalımbay’ın Bero sevdasına kuşkuyla baktık.Ve maalesef Bero bizi yanıltmadı.Kadrolar elimize geldiğinde Trabzonspor Çift forvet oynayacak galiba diye düşündük. Ancak maç başladığında Damdoy’un ilerde Burak Yılmaz’ı Sol kanatta ve Castilllo’yu sağ kanatta göründe epey hayrete düştük. Trabzonspor’un klasikleşen basit gol yeme alışkanlığı tekrar nüks edince sadece 2 korner kullanan Osmanlıspor Trabzonsporun kademe hatalarıyla bir anda kendini 2-0 önde buldu.Maçtan önce kendileri bile bu kadarını beklemiyordur.

Oyun kurmada ve pas yapmada bile zorlanan Osmanlıspor büyük bir fırsatta yakaladı.Ama maçın başından beri baskısını hiç kaybetmeyen Trabzonspor Castillo’nun bindirmelerinin karşılığını alarak Damdoy’un golüyle farkı bire indirdi.Ve sonrasında Damdoy defansın arkasına sarkan Burak Yılmaz’ı öyle bir gördü ki  maça bir anda Ortak oldu Trabzonspor. Yine de eksik olan tarafları vardı.Bero’nun Trabzonspor’a hiçbir şey katamaması Onazi’yi Orta saha da epey yordu.Burak Yılmaz kanatta doğal olarak etkisiz kaldı.

İkinci yarı Sosa-Bero değişikliği neticesinde Sosa’nın oyuna ağırlığını koyup Trabzonspor’u galibiyete taşıyacağını düşünüyordum.Ancak Sosa hem mental hemde kafa olarak yine hazır bir görüntü çizmedi.Bu konuda zaman kaybetmeden hoca ve yönetiminin Sosayla bire bir görüşmesi şart.Eğer opsiyon kullanılmaması gibi bir şans var ise yollar bile ayrılabilir.Sosa’nın isteksiz oyununa rağmen Trabzonspor yine de oyun hakimdi.Ancak yine bireysel bir hatadan Perreira kendi kalesini görünce Trabzonspor yine geriye düştü.

Ancak Yusuf Yazının gelişen oyunu ve muazzam golü sayesinde maça ortak olup son dakika da Burak’ın penaltı golüyle maçı kazanmasını bildi Trabzonspor. Kucka’nın uzun zaman sonra oyuna girmesi ve yorulan Onaziye destek olup iyi bir görüntü çizmesi bana güzel umutlar verdi.Yine de her şeye rağmen Rıza Çalımbay bu maçtan gerekli dersleri çıkartıcaktır diye ümit ediyorum. Sosa’nın yerine biraz daha Abdulkadir’e güvenip , gereksiz maceralara girmeden herkesi kendi yerinde oynatması Trabzonspor’un faydasına olacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları