Mental rahatlık fırtınası

Akhisar’ın Türkiye kupasını almasından sonra Avrupa kupalarına katılamayacağı kesinleşen Trabzonspor , Bursaspor deplasmanına çıktı.

Haberin Devamı

Bir hedefi kalmadığı için kafası rahat olan oyuncular , sezon başından beri yapamadığı takım organizasyonlarını yapabildi bu maçta.Burak Yılmaz’ın yokluğunda hücumu tek oyuncu ile sonlandırma mantalitesi de olmayınca daha kreatif bir görüntü çizdi Trabzonspor.

Sosa ilk 11’de başlamayınca Yusuf Yazıcı orijinal pozisyonu olan 10 numara mevkisine geçti ve ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bizlere gösterdi.Topu alışı , oyunu görüşü , gerekli zamanlarda gerekli yerlerde olması , devamlı gol pozisyonlarının içinde olması ve o eşsiz öz güveni futbol kariyerinde daha da iyi olacağını gösterdi.

Bursaspor ilk yarı da rakibinden çok baskı yedi ve orta saha da Bero’nun bitmek bilmeyen koşuları , Onazi’nin Batalla’ya nefes aldırmaması sayesinde Trabzonspor çok rahat bir ilk yarı geçirdi.Bu durum skora da yansıdı.Olcay Şahan’ın artık alışılagelmiş pas hataları olmasa idi fark daha da açılabilirdi.Savunma hattında esas mevkileri stoper olan Mustafa ve Durica oynayınca gördük ki Trabzonspor savunma yapabiliyor. Eğer biraz olsun stoper noktasında bu hassasiyet sezon başından beri gösterilse idi Trabzonspor’un şu an 10 puan daha fazlası vardı.

Haberin Devamı

Rıza Çalımbay’a bu maç özelinde yapabileceğim tek eleştiri , Avrupa hedefi kalmamışken saha kenarında ki gençlere daha fazla şans vermesi gerektiğidir.En azından bu noktada gelecek yılın yapılanması için Trabzonspor’a bir hizmet sunmuş olabilir.

Yazarın Tüm Yazıları