Beto'n duvar

Artık uzun yılardır alışık olduğumuz bir durum var Trabzonspor’da , rakiplerinin puan kaybettiği haftalarda puan kaybetme alışkanlığı.Ve yine aynı durum yaşandı.

Haberin Devamı

Trabzonspor haftalar sonra gelen iyi futbol anlayışıyla maça başladı .Sosa ve Abdulkadir uyumu bir anda hızlı pas oyunu yapabilen bir Trabzonspor haline getirdi Trabzonspor’u.Bu duruma Okay’ın mükemmel oyunu eklenince tadına doyum olmaz bir pas oyunu izledik.Bu oyunu tamamlayacak adam olan Burak Yılmaz’ın eksikliği dolayısıyla Trabzonspor sonuç almada çok zorlandı.Özellikle ceza sahasında ki etkinliği oldukça düşük olan Rodellega bu oyuna katkı veremedi.

Göztepe beklenilenin aksine hiçbir varlık gösteremedi.Kalesine hapsolan devamlı rakibi karşılayan bir Göztepe vardı sahada.Kariyerindeki en çok net pozisyonu çıkartığı maçı oynadı Beto , tam 9 net gol pozisyonu. Ve Trabzonspor’a adeta bir duvar oldu.

Yusuf’un oyuna girmesiyle Abdulkadir bir anda kayboldu sahada.Çünkü Rıza hoca çoğu zaman maç içerisinde sağ kanatta ve merkez’de Sosa’ya yakın oynattığı Abdulkedir’i bir anda Solda oynattı.Ve Sosa’dan uzaklaşmasıyla biraz oyundan koptu.Rıza hoca Dame N’Doye’yu oyuna aldığında Trabzonspor bir anda daha fazla ceza sahası etkinliğini arttırdı.Aklıma acaba Olcay yerine Dame N’Doye ile başlansa Rodellega’nın yalnızlığına bir çözüm olur muydu sorusu geldi.Ve gördük ki gerçekten de bu daha işe yarar bir durum olurmuş.

Trabzonspor’un çok net pozisyonları Beto duvarından geri dönünce sahadan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldı.Takımın saha içi oyunu iyi olsa da bu durum puana yansımayınca doğal olarak kimseyi memnun edemezsiniz.Ama yine de Trabzonspor bu pozitif futbolunu devamlı hale getirirse çok çok iyi yerlere gelecektir.

Yazarın Tüm Yazıları