Yanal’ın işi gerçekten zor

Spartak Trnava, toplam değeri 8 milyon Euro civarında olan bir takım...

Haberin Devamı

Yani Michael Frey’le sezon başında yapılan 4 yıllık kontratın toplam maliyetiyle, bu takımın tamamını satın alabilirdiniz. Normal sezonu bitmek üzere olan Slovak Ligi’nde sekizinci sıradalar. Slovak Ligi’nin toplam değeri de 60 milyon Euro civarında zaten. Yani Fenerbahçe’nin altında. Eğer Trnava ligde kalan son 4 maçta performansını artıramazsa, kümede kalmak için oynanacak play-out’a doğru yol alıyor.

Dün böyle bir takıma karşı son derece isteksiz bir performans gösterdi Fenerbahçe. Bakınız, kötü oynayabilirsiniz. Fiziksel, taktiksel ya da teknik olarak yetersiz kalabilirsiniz, o ayrı bir mesele. Ama isteksizliğe anlam veremiyorum ben. Bu bir prestij maçıydı diyenlere de üç ayrı itirazım var:

1-) Prestij maçı dediğiniz müsabakanın ödülü yaklaşık 670 bin Euro (570 bin Euro taban ödüle, beraberliklerden artan para da ekleniyor zira).

Haberin Devamı

2-) Fenerbahçe’nin UEFA kulüp puanına 2 daha eklemesi, eğer kalabilirse seneye Avrupa Ligi’nde ikinci değil birinci torbada yer alması anlamına gelebilir.

3-) Bu, yine de kulüp için bir prestij maçı diyorsanız, “bireyler için değil” derim ben de. Bu sporcuların bireysel hedefleri yok mu? Hiç olmazsa gelecek antrenöre kendilerini ispat etmek istemezler mi? Bu isteksizlik gerçekten can sıkıcı.

Kulüp puanı da kritik

Bu sütunda ülke puanı konusunu sık sık okuyorsunuz, peş peşe kötü sonuçlarla 10’unculuktaki yerimizi de tehlikeye atıyoruz yavaş yavaş. Hollanda’nın tek temsilcisi kaldı ama önceki gece 90 dakika izlediğim Ajax harika gidiyor. İki Avusturyalı Salzburg ve Rapid de istim üstündeler. Ama ülke puanı kadar önemli bir başka konu da, kulüplerimizin seri başı olup olmamasını, ya da grup kuralarındaki torbalarını belirleyen kulüp puanı. Fenerbahçe 50’nci sıralarda girdiği sezonu (2014-15’in hükmünün bitmesi sebebiyle) 40’larda bitirecek. Dünkü galibiyet de çok değerli 2 puandı. Ama futbolcular bunun bile farkında değiller belli ki.

Kubilay etkileyiciydi

Dünün yıldızı Türk asıllı Avusturyalı gencin tam adı Kubilay Türk Yılmaz! Belli ki babası, onun doğduğu yıllarda Galatasaray’da oynayan Kubilay Türkyılmaz’ın hayranıydı, oğlunu da futbolcu yapmayı başarmış. Ligde hafta sonu iki gol atmış, dün de sahanın en etkili ismiydi. Santrfor arkası, santrfor, sol açık oynuyor. Kumaşı fena değil.

Haberin Devamı

Maçın adamı: KUBİLAY

Yazarın Tüm Yazıları