Fenerbahçe'yi kurtaracak 4 çözüm yolu

F.Bahçe’nin krizden çıkabilmesi için başkandan teknik yönetime kadar bir çok konuda adım atılması şart...

Haberin Devamı

1-Yıldırım başkanlığı bırakacağını şimdiden açıklayıp, adayların önünü açmalı.

 

2-Sportif direktörlük geri gelmeli. Yeni sportif direktör kesinlikle yerli olmalı.

 

3-Advocaat’a, görevinin yetersiz oyuncuları yeterli hale getirmek olduğu anlatılmalı.

 

4-Volkan ŞEN başta olmak üzere forvet oyuncuları için özel antrenör getirilmeli.

 

- Yorulan ve yıpranan Aziz Yıldırım, bir sonraki seçimde aday olmayacağını şimdiden açıklamalı. Ona hakkı olan onursal başkanlığı verecek kulüp, yoluna devam edeceği adayları şimdiden görmeli. Kalan başkanlık sürecinde de küsen taraftarla barış yolunu açmalı.

 

Haberin Devamı

- Başkan Yıldırım, F.Bahçe’ye üstün hizmetler yaptı; ama artık faydalı dönemin sonuna gelindi gibi...

 

Son 2-3 yıldır süregelen ayrıştırıcı politika, tribünde de ayrışmaya yol açtı. Kalamış’ta oturuyorum, birçok kombine kart sahibi Fenerbahçelinin stada gitmeyip etraftaki kafelerde maç izlediğine şahit oluyorum bizzat. Yıldırım daha önce Ali Koç’a destek olacağını beyan etmişti; dilerse ona, dilerse bir başkasına yol vererek F.Bahçe’de yeni dönemin yolunu açmalı. 18 yılda 6 şampiyonluk olağandışı bir başarı değil. Zaten 57’de 19 kupa, F.Bahçe’nin her halükarda üç yılda bir şampiyon olduğunun ispatı.

 

 

ADVOCAAT, FENER’İN TARİHİNİ ÖĞRENMELİ

 

Aziz Yıldırım yönetimi futbol harici sporlarda olağanüstü başarılı. Futboldaki başarısız sezonların temelinde ise ya iyi kadrolar kurup başına iyi antrenörler getirmeme, ya da iyi yabancı antrenör getirip onu yalnız bırakma tercihi yatıyor. Advocaat da yalnız. Yanına bir yerli sportif direktör şart. Hem takımı tanımasına yardım etmesi, hem Fenerbahçe genetiğine uygun davranmasını sağlaması için.

 

Haberin Devamı

Fenerbahçe antrenörü her kim olursa olsun, 80’lerde de, 90’larda da, 2000’lerde de Kadıköy’de bir Anadolu takımı karşısında son yarım saate beraberlikle giriyorsa sahadaki forvet sayısını artırır. Aatıf’ı sokarken Emenike’yi, Stoch’u sokarken de Alper’i çıkarmaz.

 

- Advocaat’tan milli maç aralarında çalışması istenmeli. Salih, Aatıf, Fernandao, Alper gibi oyunculardan öyle kolay vazgeçilmemeli; Advocaat’a, görevinin yetersizi de yeterli kılmak olduğu hatırlatılmalı.

 

 

YETERSİZ OYUNCULARA ÖZEL İLGİ

 

- Alanya karşısında 3. değişikliği yapacak adamı kulübesinde bulamadı Advocaat. Kadrosunu yetersiz buluyor, birçok oyuncunun F.Bahçe kalibresinde olmadığını düşünüyor. Belki de yetersiz oyuncular var ama Advocaat’ın görevleri arasında yetersizi yeterli kılmak da olmalı. Milli maç araları da bu bireysel/özel çalışmalar için hayati fırsatlar... Advocaat’ın bu dönemleri değerlendirmemesi akıl almaz.

 

 

Haberin Devamı

GOL VURUŞU YAPAMIYORLARSA, ÇARESİ VAR

 

- Volkan’ın sezon başından beri 30’un üstünde şut atıp tek bir gol bulamaması tesadüf değil. F.Bahçe’de Volkan başta olmak üzere birçok oyuncunun gol vuruşu sıkıntısı var. Ve özel çalışmayla geliştirilebilir bir şey bu. Lyon’un bir dönem sadece forvetlerine gol vuruşu çalıştırmak için Sony Anderson’u istihdam ettiğini hatırlıyorum. Fenerbahçe’de de birçok oyuncunun bireysel çalışmalara ihtiyacı olduğu kesin.

Yazarın Tüm Yazıları