Spor-Toto Dövüş Ligi

Başakşehir’in tek bir planı var ve o planla geriye düştüğü bir büyük maçı kazanması mümkün değil. Maç görüntüde 90 dakika oynandı ama gerçekte 27’de Ozan Tufan golü attığında iş bitmişti.

Haberin Devamı

Olağanüstü temaslı, kemik kemiğe bir 45 dakika oynandı Kadıköy’de. Sporcular özellikle ilk yarıda birbirlerine nefes alacak alan bırakmadılar, 20 faul-6 sarı kartlı, futbola neredeyse vakit kalmayan bir devre yaşandı Saracoğlu’nda. Bir maç fiziksel olarak bu kadar yüksek nabızda oynanıyorsa farkı yetenekli oyuncular yaratabilir ancak. Fenerbahçe’de sahada sadece iki yetenekli vardı zaten: Esas adamı, Lens’i Eren Albayrak süratiyle kilitledi 45 dakika boyunca. Diğer yetenekli Salih ise, olağan şüpheli olmaması nedeniyle daha özgürdü tabiatıyla. Maçın düğümünü çözen golü de onun özgürlüğü getirdi zaten. Emre’den hızlı reaksiyon verip kazandığı bir topla attırdı golü Ozan’a.

GALATASARAY TAKTİĞİ BU KEZ TUTMADI

İkinci devrenin hikayesiyse bilindik: Advocaat’ın Fenerbahçesine karşı gole ihtiyacı olan taraf sizseniz, işiniz zor. Hollandalı Hoca bir 1-0’ı koruma ustası. Fenerbahçeliler aynen Feyenoord önünde olduğu gibi, Manchester ve Galatasaray önünde olduğu gibi blok halinde durmayı çok iyi becerdiler, pek boşluk bırakmadan, rakibe gol hayali kurdurmadan bitirdiler ikinci 45’i. 

Haberin Devamı

Abdullah Avcı’nın takımının muazzam bir A planı var ama bu planın tabelada gerideyken işlemeyeceğini zaten hepimiz iyi biliyoruz. İşlemedi de. Ayrıca Beşiktaş’a yaptıkları ‘stoperlere pres’, Galatasaray’a yaptıkları ‘uzun metrajlı frikik ve hava topu hakimiyeti’ ekstralarını da Fenerbahçe’ye karşı uygulayamadılar. Ya da başka bir ekstra üretemediler sarı-lacivertlileri çözecek.

Zaten son 7 lig maçında o sırada çok problemli olan Trabzonspor’u ve 10 oyuncuya lisans çıkaramamış Kayseri’yi yenebildiler sadece. Takımdaki düşüş çok bariz.

LÜTFEN BİRAZ DAHA FUTBOL

Fenerbahçe-Galatasaray maçında 40 faul, 2 şut. Fenerbahçe-Beşiktaş karşılaşmasında 42 faul, sıfır isabetli şut. Dün gece de 40 faul, 10 sarı kartla sürekli kopan bir oyun. Bu sezon ligin üst düzey maçlarında oyun değil düdük izledik sürekli. Kumandalarda 77 ile 79’uncu kanallar arası eskiden kalite farkı vardı. Şimdi bir de niyet farkı var maalesef. Lütfen biraz daha futbol. Lütfen.

Haberin Devamı

MAÇIN YILDIZI: SALİH UÇAN

İlk Monaco maçındaki çabayı gördüm Salih’te. Ozan’a asisti de takdire değer.

TRiBÜN

CHELSEA YA DA PSV ORTAMI YOKTU

Bu sezon 9 iç saha maçında 5 kez puan kaybı yaşanmasında başat faktör olan sessizlik bozulmuştu, doğru. Fenerbahçe tribünleri daha coşkuluydu dün. Ama Chelsea’ye-PSV’ye Kadıköy’ü dar eden ortam da yoktu kesinlikle. Başakşehirliler’in çok etkilendiklerini, dizlerinin titrediğini hiç sanmıyorum.

TEKNİK DİREKTÖR KARNESİ

DİCK ADVOCAAT

Salih tercihi maça doğrudan tesir etti doğrusu. Pili azaldığında onu çıkarması da doğru hamleydi. Eren’in tükettiği Lens’in 45 dakika boyunca kanadını değiştirmemesini ise garipsedim. 

ABDULLAH AVCI

Haberin Devamı

Onun hesaplarının tutması için müsabakanın uzun süre 0-0 gitmesi gerekiyordu, Ozan’ın golü planlarını bozdu. Geriye düştükleri maçları tek bir planla çevirmeleri zaten çok zor.  

 

Yazarın Tüm Yazıları