Sorun oyuncularda değil oyunda

İşler kötü gittiğinde Pereira aynı mazeretlere sığınıyor.

Haberin Devamı

Tarih 19 Eylül 2021 idi. Fenerbahçe, Başakşehir karşısında 16’ncı dakikada mağlup duruma düşmüş, ilk devrede herhangi bir geri dönüş sinyali de vermemişti. Pereira’nın o gün yaptığı değişiklikler 3 hücumcusunu (Samuel, Berisha, Pelkas’ı) çıkarıp diğer bir üçlüyü sokmaktan ibaretti (Rossi, Özil, Valencia). Maçı çeviremedi tabii ki.

HER ZAMANKİ EZBER

30 Eylül’de bu kez Kadıköy’de Olympiakos’a karşı 65’te 3-0 geriye düştü Fenerbahçe. Pereira yine değişikliklerde her zamanki ezberini uyguladı: Hücumcular Rossi-Valencia’yı çıkardı, Berisha-Muhammed’i soktu. 21 Ekim’deki Antwerp ve geçen haftaki Alanya maçlarında da stratejisi aynıydı. İşler iyi gitmediğinde, skoru bulamadığında çözümü sadece “sol açık çıkar, sol açık sok” ya da “santrfor çıkar, santrfor sok” yüzeyselliğinde arıyor Pereira. Dün de Konyaspor’un tamamıyla domine ettiği ve ikiden fazlasını da bulabileceği ilk 40 dakikanın sonundaki değişiklikleri gördünüz: Santrfor arkası ikili Rossi-Pelkas çıktı, alternatif ikili İrfan-Serdar girdi. Fenerbahçe’de işler kötü gittiğinde yapılacak tek hamle buysa, sürekli forvet çıkacak-forvet girecek ya da ön libero çıkacak-ön libero girecekse ve bir çözüm bulunamıyorsa, bu işte bir yanlışlık yok mu? Acaba sorun oyuncularda değil, oyunda olabilir mi?

Haberin Devamı

PEREİRA’YA 3 SORU 

Vitor Pereira’nın uzmanlığına saygı duyuyorum ama bu takımı bu sabit fikirlilikle ileriye götürebileceğini düşünmüyorum. Ona üç sorum var bugün:

1- Geçen hafta kornerde alan savunması yaparak Alanya’dan kolay bir gol yemiştiniz. Benzer bir alan savunması sorununu Konya’da yaşadınız. Duran top savunmasında bir sorun olduğunu düşünüyor musunuz?

2- Rossi düşüşte. Mesut düşüşte. Berisha düşüşte. Valencia dışında Fenerbahçe hücumcularının hemen hepsi düşüşte. Sizce sorun sadece futbolcularda mı?

3- Acaba hiçbir maçta, hiçbir durumda, skor ne, rakip kim olursa olsun bir gün sahadaki hücumcu sayısı dörde çıkacak mı? Yoksa koşullar ne olursa olsun 3 hücumcuyla mı oynayacaksınız? Mesela dün İrfan-Serdar girerken Rossi-Pelkas’tan biri olsun sahada kalamazlar mıydı?

Haberin Devamı

Vitor Pereira: Yarın hatalarımızı düzeltme günü

Yazarın Tüm Yazıları