Real Madrid’in DNA'sında kazanmak var

TARİHİN en romantik finallerinden birini izledik dün gece Kiev’de.

Haberin Devamı

İki tane hücumcu takımın çılgın oyunu, Mısırlı’nın hepimizi üzen sakatlığı, Bale’in finaller tarihinin en güzel golü apoletini hocasının elinden kapması... Liverpool’lular “Salah olsaydı”lı cümlelerle hatırlayacaklar bu geceyi ama Real Madrid’in de DNA’sında kazanmak var işte! “Bu oyunu neden seviyoruz”a yanıt olabilecek türden harika bir geceydi gerçekten.

Harika akşam, Liverpool’un tutkulu oyunu ve pozisyonlarıyla başladı; ama sonuçta tabelayı oyun değil, oyuncu belirledi. Liverpool oyunuyla geldi bu finale, Real Madrid oyuncuyla. Ve sonunda da neticeyi olağanüstü bir oyuncu, Gareth Bale belirledi.

2014 ŞL finalinde son penaltıyı atan Ronaldo şovu çalmıştı, ama aslında kazandıran golü Bale atmıştı. O yıl Kral Kupası finalini de fantastik bir golle kazandırmıştı Bale. Dün de dünyanın en iyilerinden biri olduğunu, finaller kazandırmanın onun için sıradan bir şey olduğunu ispat etti bir kez daha. Bale’in herhangi bir takımın kulübesinde zaman harcaması; sadece Galli’nin değil, futbolun kaybı. Umarız seneye onu da Salah, Ronaldo ve Messi gibi kesintisiz olarak sahada, bir büyük takımın oyun liderliğini yaparken izleriz.

Yazarın Tüm Yazıları