Pas yapmadan şampiyon olunmaz

 ADVOCAAT’ın miladı sayılabilecek Zorya beraberliğinden sonra Fenerbahçe’nin gelişim gösterdiği alanlar belli: Ön tarafta daha agresifler, daha fazla top kazanıyorlar.

Haberin Devamı

Bir tür Klopp mantaliteleri var, rakipten kazanılan toplarla savunmaları hazırlıksız yakalayıp goller atıyorlar. Dün Mehmet’in golünün gelişimi de böyleydi zaten. Bir de Lens’in penaltı gibi frikikleri vardı tabii. Dün bundan yoksundular, Van Persie’nin zaman zaman etkili kullandığı kornerler dışında.

 

Ama Fenerbahçe’nin hâlâ halledemediği çok basit bir sorunu var: Rakip set halinde savunmadayken, klasik hücum planında pek üretken değiller. Seri kaliteli pas yapamıyorlar, çünkü ya Emenike’de, ya Volkan’da, ya Souza’da, ya da ön oyuncularının durağanlığında ölüyor top.

 

 Fenerbahçe’nin kaliteli ve çok sayıda pas yapıp rakibin dengesini bozabilmesi için önde daha fazla yetenekli oyuncu kullanıp, daha hareketli olmaları gerek.

 

Haberin Devamı

Bir büyük takım pas yapamıyorsa yarışta kalması kolay değil bence.

 

 

TRİBÜN

 

BİR PAZAR EĞLENCESİ

 

 

 KADIKÖY’de, harika bir havada, pazar öğleden sonra 4 eğlencesi daha fazla katılım almalı. Aziz Yıldırım bir şeyleri yanlış yapıyor ki, öğleden sonra 4’te bile stat dolmuyor.

 

 

ADVOCAAT’TAN ALINACAK DERSLER VAR

 

 30’da Ba’nın kafasını harika kurtaran Volkan, takip eden pozisyonda topun auta çıktığını fark ediyor. Yardımcının korner işaretini görünce de taç çizgisine doğru bir depar atıyor. Yardımcı hakem şaşkın, sadece sakin olmasını rica ediyor Volkan’dan. Orta hakem de kararı düzelttiğini anlatıyor nazikçe. Volkan kart göreceğini bile bile o deparı neden atıyor, anlamak güç.

 

Haberin Devamı

40’ta bu kez Hasan Ali-Candeias geriliyor. Bu kez deparı atan Alper Ulusoy. Oysa iki oyuncunun birbirine teması yok, bakışıp uzaklaşacaklar muhtemelen. Hakem oraya koşunca bütün oyuncular birbirine giriyor, saha karışıyor. Fenerbahçe menajeri Çetinkaya bile sahanın içinde. Sonra gözüm Advocaat’a takılıyor, teknik alanını köşesinde tecrübeli hoca. Santim çıkmamış dışarı. Oradan uyarıyor futbolcularını. Bu adamdan alınacak dersler var nezakete dair.

 

 

VOLKAN ŞEN GÖKYÜZÜNE BAKMASIN!

 

 45’te Volkan, Omeruo’yu geçip önünü boşaltıyor, bir şut, aut. Ellerini açıyor, gökyüzüne bakıyor, muhtemelen filelere gitmeyen topları için isyan ediyor. Evet bazen bir şutta şanssızlık olur, ikide veya üçte de. Ama 20 şutta olmaz. Yetenek pekâlâ çalışarak belli bir seviyeye kadar geliştirilebilir.

 

Haberin Devamı

Volkan gökyüzüne bakıp isyan etmek yerine, bir son vuruş hocası eşliğinde gol çalışması yapsa keşke...

 

 

MAÇIN HAKEMİ: ALPER ULUSOY

 

 

 GERİLİMİ azaltacağı yerlerde artıran bir görüntü çizdi. Bence daha sakin olmalı.

 

 

MAÇIN YILDIZI: VAN DER WİEL

 

 

YANLIŞ anlaşılmasın, Alanya’nın en iyisiydi Van der Wiel. Hücumda da yok, savunmada da.

 

 

TEKNİK DİREKTÖR KARNESİ

 

DİCK ADVOCAAT

 

KADIKÖY’de 60’ta durum 1-1’se değişiklikler daha agresif olmalıdır. Emenike-Aatif değişikliği kontrolcü. İkinci değişiklik için de 78’i bekledi. Fenerbahçe bu garanticiliği kaldırmaz.

 

HÜSEYİN KALPAR

 

 LİGİN en zayıf malzemelerinden birine sahip.

 

Ama her rakibe karşı topa sahip olmaya çalışıyorlar, sistematik faulü asla tercih etmiyorlar.

 

Haberin Devamı

Bence yüzde yüz takdiri hak ediyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları