Organizasyon, yeteneğe karşı

Kabul etmeliyiz ki Bayern Münih, kusursuza yakın bir makine. Muhteşem bir organizasyon. Şu anda dünya üzerindeki belki de her ligin şampiyonu olabilirler. Ancak söz konusu olan tek bir maçsa, özel yetenekler o mükemmel organizasyonların zaaflarını ortaya çıkarabilir.

Haberin Devamı

Lyon önünde görüldü ki Bayern’in aşırı öne çıkan savunmasının arkasında zaaflar oluşuyor. Üstelik bu kez karşılarında ‘içine Emenike kaçmış Ekambi’ değil, savunma arkasına koşu ustaları Mbappe ve Neymar olacak. Bayern Münih futbolcuları, 2014 yazında sezonun ilk takım yemeğine oturduklarında şaşkın gözlerle Lewandowski’ye bakakalmışlar. Çünkü Polonyalı forvet önce tatlıyı, sonra başlangıç menüsünü, en son ana yemeği tüketiyormuş yemeklerde. Zira Lewa’nın diyetisyen eşi, bu yöntemin kocasını mükemmelleştireceğine inanıyor.

Takıntılı düzeyinde mükemmeliyetçiler

Lewandowski hep soluna yatarak uyuyor, çünkü daha güçlü sağ ayağıyla vücudunun solunu dengelemeye çalışıyor. Aslında bu takıntılı mükemmeliyetçi adam, bir bakıma Bayern Münih organizasyonunu da özetliyor: Takıntı düzeyinde mükemmeliyetçiler. Kulüp tepeden tırnağa doğru yönetildiği için, takım da bir makine düzeninde. Pandemi arası geçtiğinden beri sürekli kazanıyorlar. Üstelik rakiplerine bir an bile galibiyet hayali kurdurmadan. Ancak futbol acayip bir oyun... Macaristan’54 de mükemmel değildi, Brezilya’82 de. Pep’in Barcelona’sının da kaybettiği maçlar oldu, Klopp’un Liverpool’ununda. Bu Bayern Münih’in de önemli bir zaafı var ve dâhi Rudi Garcia’nın Lyon’u aslında kâfi düzeyde açığa çıkardı bu sorunu.

Haberin Devamı

Neymar Neuer'e aşırtma gol atarsa sürpriz olmaz

Bayern Münih, şu ana kadar mükemmel giden oyununu ancak savunmayı çok öne çıkararak oynayabiliyor. Bu da hücumda kaybedilen toplarda sıkıntı yaşatabiliyor. Eğer Bayern hücumdayken topu onlardan hızlı kapıp atağa çıkabiliyorsanız, kaleci Neuer’i zaten orta yuvarlağın gerisinde yakalamışsınız demektir. Yarı finaldeki Lyon karşılaşmasında Toko ekambi bulduğu harika fırsatları değerlendiremedi. Ancak mesela bu akşamki finalde Neymar, Neuer’e uzaklardan bir aşırtma gol atarsa bana sürpriz olmaz. Neuer mecbur kaldığı bu libero moduyla, finalin kahramanı da olabilir, en fazla üzüleni de.

Organizasyon, yeteneğe karşı

Haberin Devamı

Davies ve Kimmich'e ekstra dikkat edilmeli

Bayern Münih’e karşı hızlı hücuma çıkmak ve savunma arkasında fırsat yakalamak istiyorsanız, pas ve koşu zamanlamasını doğru yapmalısınız. PSG de bu konuda mükemmel sayılmaz: Şampiyonlar Ligi’nde maç başına 2,4 ofsaytla son 8 takım içinde en yüksek ortalamaya sahipler.

Paris ekibinin Bayern Münih’e karşı sorun yaşayabileceği bir başka alan da hava topları. Şüphesiz ki alışık oldukları yerde, Ligue 1’de topu çok fazla havaya kaldırmıyorlar, takım mühendisliği de böyle kurgulanmamış. Ama bu durum onları maç başına 12 hava topuyla, Devler Ligi son sekizinin havada en kötü takımı yapıyor.

Yani Bayern’de Davies ve Kimmich’in ortalarına karşı ekstra dikkatli olması gerekecek Fransa şampiyonunun.

Haberin Devamı

Lewandowski-Müller’in hava hakimiyetlerinin yanı sıra, ikinci toplarda çok iyi yer kapan Goretzka’nın sürpriz şutları da bir başka gol silahı Bayern Münih’in.

Bu yılın kazananı futbol

Bu maçta kazanan kim olursa olsun, bu yılın Devler Ligi’nin kazananı futbol... Portekiz’de adeta bir mini Dünya Kupası izledik. Her maç final havasındaydı, üstelik topu rakibe bırakan pragmatikler değil, topa sahip olanlar kazandı genelde. Devler Ligi’nde bu sezon en çok gol kaydeden iki takım Bayern Münih ve Paris’in finalde olmaları da bunun küçük bir ispatı. Ben finalde de 2-2’lere, 3-2’lere giden, süper eğlenceli bir maç bekliyorum doğrusu.

 

Haftalık net Canlı iddaa kaybına %10'a varan iade Misli.com'da, hemen katıl!

Yazarın Tüm Yazıları