Okan Buruk bu maçı 19.30’da kazanmıştı

Galatasaray’ın hocası maça ve rakibine mükemmel hazırlanmış.

Haberin Devamı

Başakşehir, ligin ilk 12 haftasında ilk 45 dakikalarda toplam sadece 2 gol yerken, dün tek bir devrede 3 gol gördü kalesinde. Üstelik bu 3 golü topla %64 oynayarak yani kâğıt üzerinde oyuna hükmettiklerini zannederken yediler. Çünkü futbol sadece sizin ne yaptığınızla ilgili değil. Rakibinizin düşünceleri de en az sizinkiler kadar değerli.

Dün saat 19.30 sularında her iki teknik adam Bein Sports mikrofonlarına maçla ilgili düşüncelerini söylediler. Eğer izlediyseniz zaten Okan Hoca’nın adeta kelime kelime maçta yaşanacakları anlattığını fark etmişsinizdir. Okan Buruk maça ve rakibine bence mükemmel hazırlanmış. Dünkü müsabakayı tarihi bir farkla galip bitirdiği saat 21.50 sularında resmileşmiş olsa da, bence 19.30’da kafasında kazanmıştı maçı. 19.30’da aşağı yukarı şunları söyledi Okan Hoca:

Haberin Devamı

KALABALIK AMA SAKiN

“Karşımızda Süper Lig’in geriden en iyi oyun kuran iki stoperi artı Biglia var. Onlara yine önde baskı yapacağız ancak bunu daha farklı bir şekilde uygulayacağız. Geçtiğimiz hafta önde baskımıza karşı Beşiktaş’ın çok fazla uzun oynaması ayarlarımızı biraz etkilemişti. Bugün de ilk 11’de Keny’yi gördüğümüze göre bizim yine baskıyı çok akılcı yapmamız lazım”

Galatasaray gerçekten de Başakşehir’e önde akılcı bir baskı yaptı. Kalabalık ama sakin. Üçüncü bölgede değil, ikinci bölgede Torreira-Oliveira-Kerem ile genelde kazandılar topları. Ve skora da böyle gittiler ilk devrede.

GUTi’VARi MUHTEŞEM ASiST

Torreira takımının kalbi. İcardi mükemmel futbolunu Guti’vari muhteşem asistiyle taçlandırdı. Oliveira iki haftada iki büyük maçta üç gole direkt katkı yaptı. Ancak esas parantezi Kerem için açmak gerek. Okan Buruk’un Kerem-Yunus’un elinden forma garantisini alıp rekabete Barış-Rashica’yı sokmasının en başta Kerem-Yunus’a yarayacağına emindim zaten. Kerem’de olağanüstü bir toparlanma var.

Başakşehir’in ileri üçlüsü adeta üç ayrı takım gibi bağımsız oynarken, Galatasaray’ın ileri dörtlüsü çok daha organize, çok daha kollektif bir performans ortaya koydular dün. Kerem de bu önemli galibiyetin başrollerinden biriydi kesinlikle.

Yazarın Tüm Yazıları