Grogi vaziyetteki rakibe vuramadılar

Karşınızda genç, coşkulu ama deneyimsiz bir rakip var. Fenerbahçe’yse 30’a yakın yaş ortalamasıyla, çok daha fazla deneyimliyle sahada. Hazır rakip grogi vaziyetteyken galibiyeti aramak yerine değişikliklerle vitesi küçültmek de üzücüydü gerçekten.

Haberin Devamı

DÜN Constant Vanden Stock’ta oynanan maçın sonucu değil benim ilgilendiğim. Sonuç her ne olursa olsun, benzer şeyleri kaleme alacaktım. Çünkü dün Brüksel’deki esas beklenti galibiyet değil, Fenerbahçe’de gelişen bir şeyler görmekti. Benim büyük planda Fenerbahçe’de gördüğüm şey gelişim değil. Hatta Cocu ile ilgili soru işaretlerim her geçen gün artıyor.

1-) Cocu bir süredir takıma 4-4-2 formasyonunu adapte etmeye çalışırken, neden bu maçta 3-5-2’ye döndü anlam veremedim. Anderlecht’in formasyonu üçlü olduğu halde bile feci bir karar bu. Çünkü Reyes’li bu üçlüyle Neustadter-Skrtel’in normalde başarıyla yaptığı alan paylaşımı da hasar görüyor. Ve Bakkali’nin 2 golü gibi berbat boşluklar veriyor takım.

2-) Fenerbahçe iki tane 1.90’luk santrforla oynamasına ve oyun planını onlara şişirme üzerine kurmasına rağmen golleri de, pozisyonları da topu yere indirdiğinde bulabiliyor! Acaba Cocu, Soldado’yu liste dışında bıraktığına pişman mıdır şu anda?

Haberin Devamı

3-) Karşınızda genç, coşkulu ama deneyimsiz bir rakip var. Üçlü savunmasının yaş ortalaması 22... Özellikle 2-1’den sonra şaşkınlığı artan bir rakip. Tecrübesiz bir ritm takımı. Fenerbahçe’yse 30’a yakın yaş ortalamasıyla, çok daha fazla deneyimliyle sahada. Ve 2-2’yi harika bir zamanda, 55’te bulmuşsunuz. Hazır rakip grogi vaziyetteyken galibiyeti aramak yerine değişikliklerle vitesi küçültmek de üzücüydü gerçekten.

4-) Büyük planda bir başka üzücü detay da, Fenerbahçe’de bireysel form durumlarında da bir gelişim olmaması. Harun, Isla, Eljif, Benzia sezona daha yüksek viteste başlayıp, şu anda gerileyen isimlerden birkaçı. Bu bireysel gerilemeler çözülmeden, takımın ileriyle gitmesi zor olacak sanırım.

Türkiye-Belçika’nın en kritik 15 günü

UEFA ülkeler sıralamasında halen 10’uncu basamaktayız. Üstümüzdeki Belçika ile aramızda 3.300 puan fark var. Ancak bu 3.300 puanlık farkın sebebi, 2014-15 sezonundaki iyi performansları. Ve bu yılın bitimiyle birlikte artık 2014-15 sezonu dikkate alınmayacak, zira son 5 senelik ölçümün dışında kalacak o sezon.

Haberin Devamı

O sezonu dikkate almadığınızda, yani son 4 yıl performanslarına baktığınızda ise Belçika’nın 0.300 puan önündeyiz. 2018-19’u onlardan az puan toplayarak bitirmezsek zaten otomatik olarak bir basamak çıkacağız. Hatta bu sezon Ukrayna da bizden fazla puan toplamazsa onlar da altımızda kalacak.

Belçika ile Türkiye’nin bu kritik sezonunda 3 Avrupa Ligi temsilcimizin üçünün de Belçikalılarla eşleşmesi kaderin garip bir cilvesi. Dün gece iki ülke iki maçını yaptı, 15 gün sonra bunların rövanşları olacak. Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın, hatta Akhisarspor’un da özellikle Belçikalılar’la yapacağımız bu maçlarda ciddi olmaları, bizi kolaylıkla 8’inci basamağa çıkarmaya yetecek.

Haberin Devamı

Benzia, bir fazlayı denememeli

FENERBAHÇE’nin az sayıdaki yeteneklisinden biri olan Benzia’nın dönüşü olumlu. Ancak oynamadığı dönemde belli ki özgüveni biraz sarsılmış, hep yapması gerekenden bir fazlasını zorluyor. 45+1’deki temdit frikiğinde önündeki tek oyuncuya topu çarptırması da acemiceydi. Benzia özgüvenini toparlamalı, doğru kararlar verdiği o ilk maçlarına dönmeli.

Maçın adamı: Michael Frey

Yazarın Tüm Yazıları