G.Saray, Robinho'ya göre oynuyor

Luyindama, yüksek riskli maçlarda dikkat etsin...

Haberin Devamı

G.Saray, Diagne değil, Robinho varmış gibi bir top oynadı şu maça kadar. 1,93’lük bir santrfordan faydalanmanız için daha çok orta yapmanız gerek.

SEYRANTEPE’de dün ‘Büyük Galatasaray’la ‘Küçük Galatasaray’ın maçı vardı adeta! Antalya, bir büyük takımmışçasına ofansif oynadı, topa sahip olmaya ve sürekli hücumda kalabalıklaşmaya çalıştı. 62’de de Doğukan’la öyküyü değiştirmeye çok yaklaştılar ama 2 dakika sonra gelen Onyekuru golüyle Antalyaspor kırıldı, maç kırıldı. Misafir ekip dün hücuma bazen öyle ekstra coşkuyla çıktı ki, G.Saray’ın son yıllarda en fazla kontra atak fırsatı bulduğu iç saha maçıydı muhtemelen bu.

G.Saray bir coşku takımı. İç sahada 1-0’la ya da 2-0’la yetinmiyorlar, Belhanda da, Feghouli de, N’diaye de, Onyekuru da, herkes tabelada adını görmek istiyor. Ve bu kadar iştahlı bir ön grupla bir maçın 2-0’dan dörde-beşe gelişi çorap söküğü kolaylığında oluyor adeta. Dün de öyle oldu ancak neredeyse maçın önüne geçen bir detayı, taraftarın Diagne desteğini de atlamamak gerek. Dün G.Saray’ın beşinci golünde asisti tribün yaptı, golü Diagne attı adeta. Senegalli santrforun G.Saray’da biraz tutuk başlamasının bence iki temel nedeni var:

Haberin Devamı

1- G.SARAY öncesi son 50 günde tek bir resmi maça çıkmış ve fiziksel olarak bir miktar gerilemişti.

2- G.Saray, en uçta Diagne değil, Robinho varmış gibi bir top oynadı şu maça kadar. 1,93’lük bir santrfordan faydalanmanız için daha çok orta yapmanız ve karambol yaratmanız gerek. Ancak G.Saray, ocaktan sonra daha da yerden oynuyor, sanki santrforu Robinho’ymuşçasına daha fazla örerek-pas serisiyle geliyor rakip kaleye.

Oysa Diagne, Erzurum’da tek bir orta aldı, topukla mükemmel bir pozisyon yarattı. Dün de ona uygun toplar atıldığında çabası üst düzeydi. Diagne’ye göre oyun oranı artarsa, Senegalli’nin de katkısının artacağı kesin.

DURAN TOP LOTOSU

G.SARAY’ın bu sezon Avrupa hikâyesinde de duran top savunması(zlığı) önemli rol oynamıştı. Ligde de rakiplerinin kullandığı kornerler adeta bir loto hissi yaşatıyor G.Saray ceza alanında! Dün Bahadır bomboş iki kafa vurdu, birini Muslera, birini direk çıkardı. Alan savunması yapanların şunu unutmaması gerek: “Golleri alanlar değil, adamlar atıyor"

Haberin Devamı

MARCAO-LUYiNDAMA ÜZERiNE

G.SARAY’ın iki stoperinden biri 25, diğeri 22 yaşında... 23,5 yaş ortalamalı genç bir savunma göbeğinin elbette zamana ve krediye ihtiyacı var. Marcao ve Luyindama büyük potansiyelli bir savunma ikilisi.

Ancak Marcao-Luyindama’yı bir arada 9 resmi maçta izledikten sonra birtakım endişeler de uyanıyor insanın zihninde. Marcao, Maicon’la ikiliyken daha farklı bir profil çiziyordu. Marcao öne cesaretle gidiyor, ilk topa basıyordu, cüretkâr ve kaygısızdı. Çok iyi ilk müdahaleler yapıyor, başarısız olduğu yerde de arkada Maicon süpürücü rolü oynuyordu.

Ama Marcao-Luyindama ikilisi benzer. İki coşkulu var şimdi bir arada. İkisi de hataya yatkın. Dün Luyindama’nın 4’te Doğukan’la, 40’ta Doukara ile ikili mücadeleleri böyle bir günde başına iş açmadı tabii. Ama seviyesi yüksek maçlarda bu ikili olağanüstü güven vermiyor gibi.

Maçın adamı: Feghouli.

Yazarın Tüm Yazıları