Fenerbahçe oyun hafızasına başvurdu

Dünkü takım geçen sezonu bitiren ekibe benziyordu.

Haberin Devamı

Amerikalılar’ın meşhur bir lafı vardır: “Bozuk değilse, tamir etme”... Fenerbahçe 2020-21 sezonunu Emre Belözoğlu ile, 2021-22’yi de İsmail Kartal’la sağlam oyunlarla kapadı aslında. Belki şampiyon olamadı ama oyunu tamir etmeye de lüzum yoktu. Pereira, 2021-22 sezonunun başında bozuk olmayan bir düzeni tamire kalkıştı. Fenerbahçe’nin Belözoğlu dönemindeki oyunla bağı tamamen koptu. Bir kargaşa kaldı meydanda. Sonra Kartal göreve geldi, takım hafızasına başvurdu, enkazı toparladı. Ve Jesus’a yine tamir gerektirmeyen sağlam bir oyun hafızası bıraktı aslında.

JESUS BUNDA ISRAR ETMELi

Dün Jesus döneminin altıncı resmi maçıydı. Tabii ki Kasımpaşa çok erken 10 kişi kaldığı için müsabakanın sağlıklı tahlilini yapmak kolay değil. Ancak şunu söylemek mümkün: Kalede Altay, beklerde Osayi-Ferdi, savunma lideri Szalai, merkezde Zajc ve en uçta Valencia ile dünkü takım, geçen sezonu bitiren ekibe oldukça benziyordu. Hem personel, hem de oyun anlamında. Jesus’un geçen seneki hafızaya başvurması mantıklı. Bunda ısrar etmesi de doğru olur sanki.

Haberin Devamı

DOĞRU PASLAR DiKKAT ÇEKTi

Kasımpaşa’nın 75 dakika 10 kişi oynadığı bir maçta bazı performanslar yanıltabilir. Ancak Fenerbahçe’nin özellikle birkaç konuda geliştiğinin altını çizebiliriz:

1- Futbolda kısa pas-uzun pas yok, doğru pas var. Dün sarı-lacivertliler özellikle uzun metrajlı doğru paslarla dikkat çektiler. 8’de Altay-Ferdi pası penaltı, 33’te Gustavo-Lincoln pası gol getirdi. Yine 16’da Szalai’nin, 34’te Altay’ın başarılı uzun toplarını izledik.

KiNG BU KEZ DAHA HAZIRDI

2- Jesus’un bence Dinamo Kiev eşleşmesindeki kötü tercihlerinden biri, iki ay futboldan uzak kalmış King’i hazır olmadan oynatmasıydı. King’den tam performans almanız için, fiziksel olarak iyi seviyede olması gerek. Dün biraz daha hazır bir King izledik. Hemen hemen her pozisyonun içinde vardı. Yanlış saymadıysam arkadaşlarına tam 6 şut pası verdi Norveçli forvet.

DURAN TOPLAR GELiŞiYOR

3- Jesus’la yavaş yavaş gelişen bir diğer departman da duran top organizasyonları. 17’de arka direkte Henrique, 40’ta önde Emre ile buluşturulan toplar akıllıcaydı. Önceden çalışılmış işlerdi.

Yazarın Tüm Yazıları