Fenerbahçe, Comolli'yi yenmeye çalışıyor

İki takımın transfer tabloları çok şey anlatıyor.

Haberin Devamı

DÜNKÜ maçların gidişatını, golleri, tabelayı bir yana bırakıp öncelikle şu detayın altını çizmek gerek: Dün peş peşe iki büyük takımı, iki Anadolulu’ya karşı izledik. Size bu 4 takımı güçlüden güçsüze listeleyin desem, herhalde sıralama yapmakta çok zorluk çekersiniz! Dün öyle iki maç oynandı ki, dört takımın dördü de 3 puanı hak ettiğini söyleyebilir inanarak. Özellikle Rize’yle F.Bahçe’nin transfer tabloları çok şey anlatıyor: Rize 11’inde bu sezon transfer edilmiş 8 futbolcu oynuyor. Hemen hepsi taş gibiler. F.Bahçe’ninse yazın transfer ettiği 11 oyuncudan hiçbiri dün 11’de değil. Comolli’nin transferde başarısı 11’de 0... Hatta sadece dördü kulübedeler, yedisi ortalıkta bile yoklar! Sanırım F.Bahçe kulüp tarihinde bunun başka bir örneği görülmemiştir.

Haberin Devamı

Bu başarısız transfer planlaması, F.Bahçe’nin en büyük darbeyi orta sahada almasına neden oldu. Dün ilk 11’de Topal’ın yanında 2 devre arası transferi görev alıyor ama Tolgay da, Zajc da çeşitli sebeplerle yüzde yüzle oynayamıyorlar. Tolgay kendini bir an önce tribünlere kabul ettirmek için ekstra yapmaya çalışıyor, bazen basiti de yapamıyor. Zajc da çok kaliteli işler yapıyor ama şaşkın. Her topu dikine oynamak istiyor, asist arıyor ama bu da top kaybı yapmasına neden oluyor. F.Bahçe’nin 10’a 11’ken bile orta sahasının bu kadar geçirgen olmasının sebebi bu. Dün F.Bahçe nüanslarda öndeydi, daha fazla yetenekli oyuncusu vardı ve kazandı ama takımı 50 dakika eksik oynamasına rağmen muazzam bir taktik plan dersi veren Buruk’u tebrik etmek gerek. 2 yıl önce Lucescu’yla anlaşılma aşamasındayken “Lucescu-Buruk ikilisi neden düşünülmüyor” diye yazmıştım. Buruk o günden bugüne üzerine koyarak gidiyor.

iKi YANLIŞ TERCiH

MAÇTA birçok iyi ve kötü var ama iki tecrübeli oyuncunun iki tercihini diğerlerinden ayırmak gerek: Birisi, 42’nci dakikada Ukraynalı milli sağ bek Morozyuk’un ikinci sarısı. Kaleye 80 metre mesafede rakibini çekerek bu kartı görmek akıl almaz. Diğeri de Volkan’ın 52’de ceza alanı dışına kolları havada çıkışı. Büyük şans eseri top omzuna çarptı ama çıkış tercihi çok yanlış.

Haberin Devamı

60 BiN EURO’LUK SOL BEK

RİZE’nin 11’inde devre arası gelen 6 oyuncu vardı. Savunma dörtlüsünün tamamı ocakta geldi ve ilk 6 maçta 2 gol yenen süper bir seriyle bu maça çıktılar. Sağ bek Morozyuk kiralık, stoperlerden Abarhoun 250 bin Euro, Awaziem kiralık, sol bek Melnjak 60 bin Euro’ya getirilmiş. Melnjak’ın hücum performansı gecenin sürprizi. İlk yarıyı geçirdiği Sloven Ligi’nde 4 gol-3 asistle oynamış. Avrupa Ligi ön elemelerinde 2 gol atmış genç adam. Ve sadece 60 bin Euro’ya Rize’ye gelmiş. Milli yıldız Marko Rog’un da kuzeni. Önemli transfer başarısı.

Maçın adamı: Melnjak.

 

Yazarın Tüm Yazıları