Farkı ‘Bek’ler yaratıyor

Fenerbahçe’nin üçlü savunmayla başladığı maçlarda kanat ‘Bek’ler özgürleşiyor.

Haberin Devamı

Beşiktaş, Gaziantep’te merkezde Atiba-Necip ikilisiyle başlayınca spor kamuoyu Güneş’i bu tercih üzerinden haklı olarak eleştirmişti. Ben de Atiba-Necip’i bir büyük takımın dominant oynaması beklenen bir müsabaka için tutucu buluyorum, ancak esas anlayamadığım şey şu: Eğer Atiba-Necip’le başlıyorsanız en azından bekleriniz hücumcu olmalı. İki bekiniz öyle çok hücum aksiyonu yaratmalı ki, demek ki Atiba-Necip onlara dublaj maksadıyla oynatılmış dedirtmelisiniz izleyenlere. Beşiktaş’ın başlayan beklerinin böyle bir katkısı da yoktu Antep’te. Beşiktaş’ın sol beki Umut’un ilk yarı sonundaki ortalama pozisyonu, Gaziantep’in sol beki Hanousek’in daha gerisinde çıktı hatta.

FENERBAHÇE SAHAYA EKiM-KASIM’DAKi GiBi DiZiLDi

Fenerbahçe’nin de bu sezon üçlü savunmayla başladığı maçlarda kanat bekler özgürleşiyor, Jorge Jesus bir stoper fazla oynatıyor ama beklerin katılımıyla hücumda iki ekstra yaratıyordu. Trabzon’da 11’e 11 oynanan bölümde dahi Fenerbahçe’nin bence en önemli eksiği buydu. Özellikle Samuel hiç çıkamıyor, Fenerbahçe üçlü görünümlü beşli savunmayla oynuyordu. Dün Hatay karşısındaki en büyük fark da o departmanda oluştu:

Haberin Devamı

Fenerbahçe sahaya aynen Ekim-Kasım’daki gibi dizildi, Arao stoperlerin arasına girdi ama iki bek de özgürdü sarı lacivertlilerde. Böylece hücumu yedilediler, “artı bir” yarattılar. Ligin isabetli şut rekorunu kırdıkları ilk 45 dakikada da neredeyse tüm aksiyonların içinde bekler başroldeydi zaten.

SZALAi DAHA YÜKSEK KONSANTRASYONLA DÖNDÜ

Futbol 11’e 11 oynanan bir oyun. Bir yerde fazlalaştığınızda diğer tarafta eksiliyorsunuz otomatikman. Beşiktaş Gaziantep’te defansif orta sahaları, Fenerbahçe Trabzon deplasmanında stoperleri artırdı; hücumda eksildi. Mesele en primitif haliyle böyle özetlenebilir sanırım.

Dün Fenerbahçe’nin hücum aksiyonlarının başrolündeki Ferdi-Samuel’in yanı sıra sakatlıktan çok enerjik dönen King’in ve hangi kanada geçerse hareketliliğiyle o çizgiyi aktive eden Diego Rossi’nin performanslarının da altını çizmek gerek. Dört ay aralıksız oynadıktan sonra Dünya Kupası arasında dinlenen Szalai de daha yüksek konsantrasyonla döndü lige.

Yazarın Tüm Yazıları