Cocu, Reyes'i Maradona ile karıştırdı

Reyes’in son 5 ayda bir tek resmi maçı var. İsminiz Maradona olsa, müsabaka ritmi eksikliği var diye biraz oturtusunuz kenarda. Ki adınız Maradona değil.

Haberin Devamı

ÇOK enteresan bir maç izledik Kadıköy’de...

Maçın büyük bölümünde orta sahalar yok oldu, iki takım da ikinci bölgeyi yürüyerek geçtiler. Kayseri’nin o bölgede Rotman’ın yanında ofansif Mensah’ı kullanması cesurca.

Ama Fenerbahçe’nin probleminin cesaretle bir ilgisi yoktu. Saçma bir sorundu Fenerbahçe’nin orta sahada yaşadığı.

Dün Fenerbahçe sahaya 4-1-4-1 dizildi; Reyes savunmanın önünde ön libero pozisyonundaydı. Gerek takıma ve lige yabancılığı, gerek maçın yüksek temposu nedeniyle çok fazla oyunda gözükmedi 1,90’lık oyuncu...

Şaşkındı kısacası. Ama esas şaşkın o değil, onu doğrudan ilk 11’e koyan Phillip Cocu sanki!

Reyes bu sezon Porto’da hiç maç oynamamış, 4 resmi müsabakada da kadroda yok. En son maçına 6 Mayıs’ta çıkmış. Hatta son 5 ayda tek bir resmi maçı var. İsminiz Maradona olsa, müsabaka ritmi eksikliği var diye biraz oturursunuz kenarda. Ki isminiz Maradona değil!

İlk 45 dakika bolca giden-gelen maç görüntüsüne rağmen Fenerbahçe şanslıydı, soyunma odasına 1-0’lık galibiyetle girdiler. Ancak kendisi de futbolculuğunda harika bir ön libero olan Cocu’nun ilk 45’teki Rus ruletini görememesi, ikinci devreye de aynı felsefeyle çıkması akıl almaz!

İkinci 45’te takım tamamen şuursuzdu, Reyes’i çıkarıp Mehmet’i sokmak için 30 dakika daha beklenmesi inanılmazdı. En az onun kadar şaşırtıcı olan da 75’teki Soldado/Valbuena değişikliği idi.

İleri 4’lü zaten şaşkındı, bir de son 15 dakikada üç santrforun sahada yer aldığı diziliş neydi, kağıt üzerinde sol açıkta kim vardı, anlayan beri gelsin...

Ertuğrul Sağlam’ı ise Kadıköy’de ortaya koyduğu cesur futbol, göbekte Mensah seçimi ve üçüncü bölgedeki yetenekli tercihleriyle canı gönülden kutlamak gerek. Sonuna kadar hak ettiler.


SLIMANI'Yİ AYIRMAK GEREK
FENERBAHÇE’de hemen her şey kötü gidiyor; birçok bireysel performansta da, grup duruşunda da, organizasyonda da sıkıntı var.

Ancak çabası, tutkusu, çalışkanlığı ile Slimani’yi diğerlerinden ayırmak gerek. Cezayirlinin çizgisi olumlu.


KALECİ HARUN'UN KREDİSİ OLMALI
AZİZ Yıldırım, kaleci Fabiano transferini açıklarken, “Eğer Volkan’ı kesecek bir kaleci getirmek isteseydim, Casillas’ı alırdım” demişti.

Muhtemelen Kameni’yi de aynı mantıkla aldı Aziz Yıldırım...

Volkan Demirel, son 2-3 yılı son derece düşük viteste geçirmesine rağmen kulübün sembol ismi olma kontenjanından kaptırmıyordu formasını. Fenerbahçe nihayet, Volkan Demirel’i kesebilecek bir kaleci aldı.

Harun dün şanssızdı, ama Harun’un CV’si itibariyle daha fazla kredisi olması gerektiği kanaatindeyim.

Fabiano ve Kameni o klasta değillerdi, ama Harun’un daha fazla şansı hak ettiği kesin...


MAÇIN YETERSİZİ
MEHMET Ekici, kaliteli bir oyuncu. Orta vadede Fenerbahçe 11’inde de yeri olacağına inanıyorum. Dün de duran toplarda kalitesini gösterdi ancak akan oyunda hâlâ yetersiz bir görüntü çiziyor. Fiziksel olarak bir türlü hazır olamadı Mehmet.


MAÇIN SARI KARTI
ELJIF Elmas’ın 51’de hızlı hücumda Bilal’i çekerek gördüğü sarı kart çok tanıdık geldi bana. Benzer bir sarı kartı Benfica karşısında Cervi’yi kucaklayarak görmüştü Eljif. Dün de panikledi ve yedikleri gole sebep olan faulü aceleyle yaptı genç adam.


MAÇIN DETAYI
FENERBAHÇE orta sahasında dün Reyes 6 numara, Ekici ve Eljif 8 numara rolünde başladılar. Maça Ekici sağ iç başladı, ikinci devrede Eljif’le yer değiştirdiler. Eljif ikinci golde topu sağdan getiren adamdı. Ufak bir rötuş. Tesir ettiğini söyleyebiliriz.


MAÇIN HABERİ
COCU, Reyes gelir gelmez ön liberodan Mehmet Topal’ı kestiğine göre ondan pek memnun değilmiş. Anladığım kadarıyla milli maç arası sonrası Jailson’u o pozisyonda izleriz. Jailson, 3 gün önce Libertadores’te oynamış, hazır gelmiş.


MAÇIN ADAMI: Chery

Yazarın Tüm Yazıları