Bütün ezberleri bozan adam

Jorge Jesus yine farkını ortaya koydu.

Haberin Devamı

Jesus eğer Türkçe bilseydi, herhalde bozduğu o yıllanmış ezberlerimize sıkça değinebilirdi basın toplantılarında! Gerçi Jesus’un lisan öğrenme konusunda çok başarılı olmadığını biliyoruz hepimiz. Zaten kariyerinde 1 Copa Libertadores-6 Portekiz şampiyonluğu, 2 Avrupa Ligi-1 Dünya Kulüpler Kupası finali olan bir hocanın 5 büyük ligde çalışmaması garipliğinin de nedeni bu. Portekizce dışında herhangi bir lisanı, özellikle de İngilizce’yi mükemmel konuşamaması.

1- LİGİ BİLEN TEKNİK ADAM KLİŞESİ

Bizim 30 yıllık ezberimize göre ligi iyi bilen teknik adam makbuldür burada. Jesus sadece iki ayda futbolda ortak bir dil konuşulduğunu, iyi oyun oynatmak için ligi çok da bilme zorunluluğu olmadığını gösterdi sanırım. Dün geriden çıkma konusunda geniş bir repertuvara sahip Farioli’nin Alanyaspor’una karşı önde gerilla presi oynadı takımı.

Haberin Devamı

2- BİR HAFTADA 3 MAÇ OYNADIK KLİŞESİ 

Bu ülkede çalışan her teknik adamdan Avrupa maçları sonrası duyduğumuz o klişeyi de mahvetti Portekizli Hoca. Rennes ve Alanya maçları arası tam 8 oyuncu değiştirip aynı futbolu oynatabiliyor takımına.

3- SEZONU ERKEN AÇTIK KLİŞESİ

Sezon 20 Temmuz’da açılmış, yıpratıcı maçlar oynanmış ama takımının fiziksel seviyesi üst düzey. Hemen hemen her oyuncu gelişiyor. İlk başlarda eleştirilen Gustavo vites artırdı. Tartışmalı İrfan 4 günde 2 maçta iki gol atıyor. Emre Mor gelişiyor. Herkese teker teker dokunmayı başardı sadece iki ayda.

4- PORTEKİZCE KONUŞANLARI KAYIRMA KLİŞESİ

Arao ile Dünya Kulüpler Kupası finalinde Liverpool’a karşı mücadele etmiş Jesus. Yani çok güvendiği bir oyuncu bu. Ancak sezonun en kritik maçında Rennes deplasmanında 3 ay önce kimsenin adını bilmediği İsmail’i oynatıp mükemmel verim almayı başardı Jesus. Dün de Arao-Crespo kusursuzdular Alanya önünde.

5- 3’LÜ-4’LÜ SAVUNMA KLİŞESİ

İlk altı resmi maçta dörtlü savunmayla oynattı takımını. Sonraki 7 müsabakada üçlü tercih etti. Dün tekrar dörtlü oynadı F.Bahçe. Oyun aynı. Pres aynı. İştah aynı. Savunmacı sayısı üzerine kurabileceğiniz hiçbir argüman yok ortada.

Yazarın Tüm Yazıları