Bratislava maçı bitmemiş

Dün Slovakların yerini sanki Kayseri almıştı...

Haberin Devamı

Perşembe  gecesi Vodafone Park’ta oynanan Beşiktaş-Bratislava maçı bitmedi, dün akşam 8’de Slovakların yerine Kayserispor’un katılımıyla kaldığı yerden devam etti adeta! Beşiktaş o gece son yarım saatte rakibini ceza alanına hapsetmişti. Son bölümde nefes kesen bir atak sürekliliği yakalamış, rakibine bir noktada muhakkak gol yiyeceğini hissettiren bir oyun finali yapmıştı. Dün bıraktığı yerden devam etti Beşiktaş.

Tabii ki bir oyun sürekliliği yakalamak için, kadro sürekliliği de gerekli. Perşembe gecesi o müthiş ikinci devreyi oynayan sekiz oyuncu, dün de ilk 11’delerdi. Abdullah Avcı, Avrupa Ligi’nde iddiası sürerken enteresan bir şekilde vitesi düşük tutarken, iddiası bitince Bratislava önünde as ağırlıklı kadroyla samimi bir mücadele verdi. Bu samimi mücadele sadece Bratislava’yı değil, 93 saat sonra Kayseri’yi de yendi adeta.

Haberin Devamı

Tabii Kayseri karşısındaki iyi oyun ve farklı skoru açıklamak için bazı taktiksel nüanslara da değinmek gerek: Caner, son dönemde sıkça olduğu gibi sol (hatta bazen sağ) açıkta değil, orijinal pozisyonunda sol bekte idi. Gökhan-Caner Fenerbahçe’deyken sarı lacivertlilerin ekstrası bu iki hücumcu bekti. Şimdi de Beşiktaş’ın ekstrası bu. Bundan çok mecbur kalmadıkça vazgeçmemek gerek.

BURAK MUHTEŞEMDİ

Dünün bir diğer ekstrası da Burak’ın muhteşem performansıydı. Beşiktaş, ileri üçlüyü Diaby-Burak-Nkoudou ile kurduğunda bir ‘araya koşu mecburiyeti’ oluşuyor ister istemez. Üçü de savunma arkasına koşu yapmayı seven oyuncular zira. Ancak dün Kayseri yedili bir blokla geriye yaslandığı ve savunma arkasında neredeyse hiç mesafe bırakmadığı için bu üçlünün işlevsizleşmesi söz konusu olabilirdi. İşte o işlevsizlik ihtimalini muhteşem bir Burak performansı kaldırdı ortadan. Burak dün santrfor değil, oyun kurucu gibi oynadı: 19’da Atiba’ya asist yaptı. 27’de Nkoudou’yu kaçırdı ama Fransız futbolcu ofsayttan kaçamadı. 37’de yine Nkoudou’ya bir boş kale asisti yapmasını Abdennour engelledi. 41’de kendi golünü yine kendisi oyun kurarak, Elneny’yi duvar olarak kullanarak yarattı. 44’te Diaby’yi kaçırdığı pozisyon gol olsa, maçı belki de 2 gol, 2 asistle tamamlayacaktı milli futbolcu. Burak bu fiziksel seviyesini Roma’ya kadar korursa, EURO 2020’de çok söz ettirir adından.

Haberin Devamı

BİR HENRIQUE GARABETİ

Kayseri’nin en yetenekli oyuncularından biri Henrique. Bu sezon 9 kez ilk 11’de oynadı, tam 8 sarı kart gördü. Garip ama gerçek. Galatasaray ve Konya maçlarında çift sarıdan atıldı. Antalya-Göztepe maçlarında kırmızı, dün de sarı kart cezalısıydı. Merak ediyorum, bu kulüpte bir kart/ceza yönetmeliği var mı?

Yazarın Tüm Yazıları