Bir kolektif oyun dersi olarak Icardi

Arjantinli bu sezona adını vermeye doğru ilerliyor.

Haberin Devamı

Süper Lig, gerçekten enteresan bir turnuva. Hiçbir zaman 5 büyük lig ayarında olmadı, hiçbir zaman da olmayacak. Ancak muadili gibi görünen ikinci kategori turnuvalara göre de daha fazla para harcadığı için global süperstarlara ev sahipliği yapabiliyor. Mesela 27 yaşındaki Anelka’nın Belçika Ligi’ne gitmesi tüm dünyaya garip gelebilir. Ama Süper Lig’e gelmesi normal karşılanabiliyor. Ya da Mario Gomez’i, Jardel’i, Ribery’yi Avusturya Ligi’nde hayal edemeyiz.

Ama uygun koşullar oluştuğunda, sadece bir ya da iki yıllığına da olsa bu ligde süperstar seviyesinde futbolcuları, üstelik yaşları çok da geçmemişken izlemenin keyfini yaşayabiliyoruz. Şu anda belki de ceza alanında dünyanın en etkili santrforlarından birine, Icardi’ye ev sahipliği yapıyor olmamız da Süper Lig’in şansı bence.

Haberin Devamı

TÜRKiYE'YE GELiYORLAR ÇÜNKÜ... 

Türkiye Ligi’nin Anelka, Alli ya da İcardi gibi oyunculara 30’larını geçmeden cazip gelmesinin üç temel nedeni var:

1- İstanbul harika bir şehir... Avrupa’nın her yerine 3-4 saat uçuş mesafesi. 1-2 saat farkı. Harika iklim.

2- İstanbul’un büyükleri genelde Avrupa kupalarındalar ve böylece süperstarların global arenada kendilerini gösterme şansı oluyor.

3- Taraftar sizi otomatik olarak seviyor. Beklentisiz bağrına basıyor. Sevginin iyileştiremeyeceği bir yara yok. İstanbul, Avrupa futbolunun rehabilitasyon merkezi gibi adeta.

HER YERDE VARDI

Futbolun rehabilitasyon merkezi İstanbul’un son süperstarı İcardi’nin diğerlerinden önemli bir farkı var tabii: Arjantinli santrfor buraya sadece iyileşmek için gelmemiş, daha fazlasını istiyor.

Hemen her maçta takımının en iyisi. En çok çalışan, kolektif oyuna en çok uyanlardan biri. Eğer Barış ve Kerem gibiler hafta içi evde Galatasaray maçlarının tekrarını izleseler ve özellikle İcardi’ye odaklansalar, pas tercihleri konusunda çok şey öğrenirler eminim.

Arjantinli santrforun ismi dün belki tabelada yoktu, ama onun dışında her yerde vardı. Galatasaray’ın attığı her golün bir yerinde muhakkak var. Ve Galatasaray şampiyon olursa bu sezona adını vermeye doğru gidiyor adeta İcardi.

Yazarın Tüm Yazıları