BiR DURAN TOP MASALI

İKi sezon önce Danimarka Ligi’nde şampiyon olan Midtjylland’ı başarıya götüren yöntemi duymuşsunuzdur: Mühendis kafasıyla yönetilen bir kulüp.

Haberin Devamı

Moneyball filmini anımsatan bir transfer planlaması. Ama hepsinden önemlisi, özel olarak duran toplara odaklanan bir organizasyon. Kulüpte özel bir “duran top salonu” var. Özel duran top hocaları, istatistikçiler, frikiklere özgü onlarca plan. Gollerin yarısından fazlasını duran toptan atıp şampiyon olan bir takım. Bir frikik masalı adeta.

SONUNA KADAR DEVAM EDERLER

Başakşehir’in öyküsü de oraya evriliyor. Aralık’tan beri iyi futbol oynamıyorlar. Son 12 maçın 5’ini kazanmışlardı, onlar da berbat günler yaşayan Trabzon ve Kayseri’yle, çok şanslı oldukları Bursa, Osmanlı ve Alanya maçlarıydı. Dün de iyi değillerdi, ama Konyalılar’ın iki gereksiz faulü ile iki frikikten iki gol çıkardılar yine.

15’te Visca o faulü alıp frikiği kazanana kadar sahanın hakimi Konya’ydı. İki net pozisyon kaçırmışlardı. Ama Yalçın’ın kafasıyla el Başakşehir’e geçti. 55’te bu kez faulü Emre aldı, Visca da Adebayor’un kafasına topu çarptırarak çekti fişi. Başakşehir belki iyi oynamıyor ama tabelaya da iyi oyun yazılmıyor zaten. Sadece gol yazılıyor. Özellikle duran toplardaki başarılarıyla belli ki Başakşehir, sonuna kadar bu yarışın içinde olacak.

Haberin Devamı

AYKUT KOCAMAN’A TEŞEKKÜR BORÇLULAR...

Yönetimin manasız açıklamasıyla ritim kaybeden Konya için ligde hedef tükendi gibi. Kocaman artık Konya’ya 1-2 oyuncu armağan edip F.Bahçe’ye gidecek sanırım. Bosna ve Danimarka Milli Takım koçlarının Aykut Hoca’ya teşekkür etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Çünkü 97’li Hadziahmetovic’in ve 93’lü Jonsson’un gelişimleri muazzam.

 

Yazarın Tüm Yazıları