8 milyonun altında 8 yıldız

SÜPER Lig, yıllık ortalama 50 milyon Euro’luk transfer zararıyla, kıtanın en verimsiz alıcısı. Son 10 yılda Fenerbahçe’nin 154, Galatasaray’ın 125, Beşiktaş’ın 83 milyon Euro zarar ettiği transfer piyasasında bu yıl hangi isimlere yöneleceğiz?

Haberin Devamı

Ya da kontratı bu yaz biten hangi isimlere yönelirsek, onlardan katkı alma ihtimalimiz daha fazla olur?

 1- OLEKSANDR ZINCHENKO (20, UKRAYNA)

 UKRAYNALI yaratıcı orta saha oyuncusundan, milli takımımıza karşı oynadığı iki yönlü futboldan sonra çok etkilenmiştim. City’nin yatırım yapıp kiraladığı gençlerden. Bu seneyi PSV’de geçiriyor ama düzenli forma bulamıyor. İyi frikik kullanan, ara pası becerisi de top kazanma özelliği de olan yürekli bir genç.

Eğer erken davranılırsa, Manchester City’den 2 yıllığına kiralamak mümkün olabilir. İki yönlü orta saha ihtiyacı olan Fenerbahçe ve Galatasaray için ideal gibi.

2- FERNANDO MARÇAL (28, BREZİLYA)

 GAZİANTEPSPOR’da sessiz sedasız iyi bir sezon geçirip ayrılan Marçal, bu yıl Fransa’yı kendine hayran bıraktı. 3 milyon Euro’luk sol bekin bonservisi Benfica’da, Guingamp’la kiralık sözleşmesi bu Haziran’da bitiyor. Fransa Ligue 1’de 27 maç oynayıp 8 asist yaptı Marçal.

Haberin Devamı

Alpaslan’ın inişli-çıkışlı grafiği göz önüne alınırsa Başakşehir için uygun olabilir Brezilyalı sol bek.  

3- SEYDOU DOUMBIA (29, FİLDİŞİ SAHİLİ)

 29 yaşındaki santraforun işleri Serie A’da iyi gitmedi, kendini bir anda kiralık olarak Basel’de buldu. Roma’nın 12 milyona transfer ettiği oyuncunun güncel market değeri 6 milyona düşmüş durumda. Basel’de 12 gol attı, gayet formda. İyi bir profesyonel, Süper Lig’de Vagner Love etkisi yapabilir gibi geliyor bana. Hâlâ bir numaralı santraforunu bulamamış Trabzonspor için uygun olabilir gibi.

4- ABDUL RAHMAN BABA (22, GANA)

AUGSBURG’daki sol bek performansıyla Chelsea’ye rüya bir transfer yaptı ama pek şans bulamadan tekrar Bundesliga’ya çevirdi rotasını.

 Schalke 04’te de Sead Kolasinac gibi güçlü bir rakibi var ve Chelsea onu direkt oynayabileceği bir yere kiralamayı tercih edebilir.

 Hücuma katkısı üst düzey, sol açık da oynayabiliyor.

5- YAYA TOURE (33, FİLDİŞİ SAHİLİ)

 SEZON başı kadro dışı bırakıldığı City’de tekrar ilk 11’e dönmüş durumda. Ama sezon sonunda ayrılacağı kesin gibi. Evet artık biraz daha ağır ama olağanüstü oyun görüşü ve kalitesi bâki tabii ki. Süper Lig’in temposunun düşüklüğü göz önüne alınırsa, 2 yıllığına iyi hizmet verebilir sanki.

Haberin Devamı

6- JASON DENAYER (21, BELÇİKA)

DENAYER’ın bu yılki kiralık durağı Sunderland, küme düşmenin eşiğinde. Ama 21 yaşındaki Belçikalı stoperin dikey grafiği sürüyor. Geçtiğimiz hafta sonu Ibrahimovic karşısındaki performansı etkileyiciydi, 10 santimlik boy farkına rağmen hava toplarında da geçit vermedi Zlatan’a. Guardiola onu bu yıl da kadroda düşünmezse, ikinci lige düşmeye yakın Sunderland’e kiralayacağını zannetmiyorum. Galatasaray ya da Beşiktaş tarafından çalınabilir sanki City’nin kapısı.

 7- BENOIT COSTIL (29, FRANSA)

TÜRK takımlarının daha önce de gündemine gelen Costil, bu yıl da Ligue 1’de Rennes’de iyi bir sezon geçiriyor. Fransa milli takımına ilk kez bu sezon içinde çağırılan 29 yaşındaki kalecinin kontratı da bu Haziran’da bitiyor.

Haberin Devamı

Kaleci arayışındaki Fenerbahçe için bonservissiz iyi bir seçenek gibi.

8- MARKO ROG (21, HIRVATİSTAN)

ÇOK çok yetenekli bir genç. Ama Napoli’nin Allan, Zielinski, Hamsik, Jorginho’lu güçlü orta saha rotasyonunda kendine yer bulamıyor. Napoli’nin onu 13 milyonluk opsiyonu kullanıp Dinamo Zagreb’den satın alacağı kadar bir performans gösterdiğini de söyleyemeyiz. Bu seviyelere geldikten sonra Hırvat Ligi’ne dönmek istemeyeceğine göre Haziran’da başka rotalar arayabilir Rog.

Sekiz numarada da on numarada da düşünülebilir, piyasası biraz durulmuşken beklenenin altında bir rakama transfer yapabilir gibi. Beşiktaş, Sosa pozisyonunda onu deneyebilir.

Yazarın Tüm Yazıları