Taylan Kılıç
Taraftar Yazarı

Taylan Kılıç

Zamanında Galatasaraylı olan babasının, Beşiktaş'ın sol beke kendi ile aynı adı taşıyan Kadir Akbulut'u transfer etmesiyle Kara Kartal’a geçmesi, Kılıç’ın da hayatını değişmiş. Galatasaraylıların bulunduğu bir sosyal çevrede büyük bir topluluğa karşı çıkarak Beşiktaşlı olmak onun siyah-beyazlı formaya daha da sahip çıkmasına neden olmuş. Kılıç, hayatını üzerine şekillendirdiği Beşiktaş'a nasıl daha yakın olurum sorusunun cevabını Taraftarından’daki yazılarında arıyor.
Daha Fazlası
Tüm Yazıları

Üç puandan fazlası

 Başakşehir’in mağlup olduğu haftada Beşiktaş için üç puan dışında bir seçenek yoktu. Futbolcular, bunun bilincinde çıktı ve öyle de oynadı. Trabzonspor maçında olduğu gibi bu maçta da dengeyi elinde tutarak oyunun mutlak hakimi olan Siyah Beyazlılar, şampiyonluk yolunda bu haftayı kayıpsız geçmeleri gerektiğinin bilinciyle temkinli başladı maça. Gole kadar geçen süreçte Gençlerbirliği’ne top yüzü göstermeseler de katı savunmayı da aşmakta zorlandıkları aşikârdı. Gençlerbirliği adına yarı sahadan çıkmak ise çok zordu.

Devamını oku

Matador’un resitali

Ligin en zorlu deplasmanlarından birine yıldızları Pepe ve Quaresma’dan yoksun çıkan Beşiktaş, korkulanın aksine özüne dönerek oynadığı iyi oyunla üç puanı alarak deplasman fobisine son verdi. Henüz maçın ilk dakikalarında, merkez odaklı pas oyunlarıyla Trabzonspor kalesine giden Siyah Beyazlılar, Negredo’nın oyuna dahil olduğu ana kadar dengeli bir şekilde maçı kontrolü altında tutmayı başardı. Düne dair önemli notlardan biri de bu olsa gerek. Beşiktaş uzun bir aradan sonra topa hükmederek ve rakibine pozisyon vermeyerek rahat bir lig deplasmanı çıkardı diyebiliriz.

Devamını oku