Mesele Vizyon ve Ruh Meselesi Aslında…

Eskişehirspor bu sezonun ilk deplasman galibiyetini aldı. Önemli bir istatistik mi? Hayır değil. Çünkü Eskişehirspor bu sezon 12 hafta geride kalırken sadece üçüncü galibiyetini alabildi. Yani evinde oynadığı maçlarda da pek bir sonuç elde edemedi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sezon şampiyonluğa oynayan, Süper Lig’i bir penaltıyla kaçıran bu takım nasıl oluyor da bu sezon TFF 1. Lig’den düşmeme çabası veriyor. Camianın zor günler geçiriyor olması bunun tek sebebi olabilir mi? Peki, geçen sezon da aynı sorunlar yok muydu?

Bu sezon kulüpte iki temel fark var. Birincisi vizyon, ikincisi ise Eskişehirspor ruhu.

Bu ikisinden birini kaybettiğinizde kulüp olarak sorun yaşarsınız. İkisini birden kaybederseniz kulüp olarak çöküşe geçersiniz.

Maalesef Eskişehirspor bu iki özelliğini de kaybetmiş gibi görünüyor.

Teknik direktör Yücel İdiz maç sonrasında yaptığı açıklamada, bu galibiyetin zor günler geçiren camiaya ilaç gibi geleceğini belirtti. Vizyonu olan bir teknik adam böyle bir açıklama yapmazdı. Bu açıklama gösteriyor ki, takım artık eskisi gibi zirveyi değil sadece ligde kalmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Yönetim ise maç öncesi yaptığı kamuoyuna duyuruda, deplasman maliyetlerini karşılayacak Eskişehirli iş adamlarına karşılıksız yardım yapın çağrısını üstü kapalı olarak vererek vizyonunun ne kadar daraldığını gösteriyor.

Sahada yürüyerek oynayan, mücadele etmekten kaçınan, kazanmak için ter dökmek yerine dakikaları sayar gibi gözüken futbolcular da saha dışındaki bu vizyonsuzluğun yansıması gibi duruyor.

Şehir takımları dendiğinde ismi ilk akla gelen takımlardan olan Eskişehirspor’u efsaneler arasına sokan her zaman takım ruhu olmuştur. Rakibin kim olduğunu önemsemeden takım her zaman kazanmak için mücadele etmiştir. Bu yüzden de taraftarı her zaman arkasında durmuştur. Ama bu sezon gitgide o ruh kaybedildi ve sahada yürüyen bir takım haline geldi. O ruhu tek kaybetmeyen taraftarı oldu. Onlar da ne kadar sabredebilecek bu kötü gidişe.

İki farklı yarı, iki farklı maç

Balıkesirspor maçına gelecek olursak; herkesin ortak fikri iki yarıda da iki farklı oyun oynanmış olmasıdır herhalde.

İlk yarıda tempolu bir mücadele izlerken, ikinci yarıda son beş dakika hariç sahadaki herkesin yürüdüğü, izleyenleri sıkan bir mücadele vardı.

Maça tempolu ve hızlı başlayan Balıkesirspor, bu oyunun karşılığını golle alınca Eskişehirspor’da karşılaşmaya ortak olma çabaları belirdi ve Ofoedu’nun becerisiyle iki gol bularak ilk yarıyı önde kapattı.

Haberin Devamı

İkinci yarı tamamen temposuz başladı ve maçın sonuna kadar da aynı şekilde devam etti. 78. dakikada Bruno’nun kritik pasında yine Ofoedu’nun çabasıyla kazanılan penaltının gole çevrilmesi Balıkesirspor’u uykudan uyandırdı ve yavaş yavaş tempoyu yükseltmeye başladı. 88. dakikada farkı 1’e indirmiş olsa da artık çok geç kalınmıştı.

Maçın temposunu Balıkesirspor belirlerken, maçın skorunu yaptığı kritik kurtarışlarla Eskişehirspor kalecisi Kayacan Erdoğan belirledi.

Yazarın Tüm Yazıları